Článek
Výroba dvou druhů cukroví, které si pro Novinky připravil cukrář hotelu Four Seasons Tomáš Dražský, se vzájemně doplňuje. První si napečete pamlsky ze sněhového těsta a ty, co se vám nepovedly, snadno zužitkujete na další cukroví. Tím jsou nepečené pomerančové kuličky, jejichž recept cukrář osobně vymyslel: “Chtěl jsem, aby výroba sněhových pusinek i nepečených kuliček byla snadná a také zábavná, aby maminky mohly do pečení zapojit i děti."
Recepty na vanilkové rohlíčky s ořechy a mandlemi
Sněhové cukroví (cca 3 - 4 plechy) | |
---|---|
Doba přípravy: 30 minut plus 2 hodiny pečení | |
bílky | 125 gramů |
cukr krystal | 125 gramů |
bramborový škrob | 15 gramů |
moučkový cukr | 100 gramů |
Postup |
---|
Šlehejte bílky ve šlehači na středním rychlostním stupni a postupně k nim přidávejte krystalový cukr. Asi po 15 minutách až bude hmota dostatečně našlehaná, ručně do ní vmíchejte moučkový cukr. Sníh dejte do cukrářského sáčku na zdobení a s jeho pomocí vymodelujte na plechu s pečícím papírem cukroví různých tvarů. Fantazii se při výrobě obrazců meze nekladou. Jakmile bude cukroví vytvořené, pečte ho v troubě 2 hodiny na 95 °C nebo ho nechte přes noc vysušit, tak aby ztvrdlo. Na závěr můžete vaše sněhové výtvory namočit v čokoládě anebo je použít jako dekoraci. |
Pomerančové nepečené kuličky ze sněhového těsta (cca 25 kuliček) | |
---|---|
Doba přípravy: 20 minut | |
sněhové cukroví | 55 gramů |
kůra z pomerančů | 2 pomeranče |
sekané pistáciové oříšky | 25 gramů |
rozehřátá mléčná čokoláda | 100 gramů |
ovocný likér | 1 lžička |
Postup |
---|
Sněhové cukroví nahrubo nasekejte nebo rozdrolte do mísy, přidejte pomerančovou kůru, sekané pistáciové oříšky, rozehřátou čokoládu a ovocný likér. Vše smíchejte dohromady. Ze vzniklé hmoty ručně nebo pomocí dvou lžic vymodelujeme kuličky, které následně obalíme v rozpuštěné čokoládě a sekaných pistáciích. Můžete je ale podle chuti obalit například i ve strouhaném kokosu nebo kakaovém prášku. |
Tomáš Dražský vám přeje dobrou chuť a zábavu při pečení. Pokud byste rádi ochutnali něco z jeho cukrářských delikates, máte možnost navštívit některý z hotelových salónků. V hotelové restauraci v současné době probíhá rekonstrukce. Znovu bude otevřena pod novým názvem CottoCrudo na začátku března. Vyzkoušet zde budete moci i moderní italské pokrmy.