Hlavní obsah

Připravte si originální a chutné marcipánové cukroví

Novinky, Karolína Vrbasová
Praha

Nejedna hospodyňka o vánocích přemýšlí nad zpestřením obvyklého cukrovinkového menu. Přinášíme proto originální recept na marcipánové cukroví, jehož příprava je sice náročnější, ale výsledek příjemně ozvláštní váš štědrovečerní stůl.

Marcipánový komínekVideo: Novinky

Článek

Lukáš Skála je zkušeným cukrářem, který patří mezi špičky ve svém oboru. Je držitelem jedenácti ocenění v cukrářských soutěžích v rámci celého světa. Třikrát dokonce získal zlato a v roce 2010 v České republice obdržel titul Cukrář roku. V současné době působí  jako zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu Intercontinental.

Recepty na netradiční vánoční cukroví s oblibou vymýšlí sám. Důraz přitom klade nejen na specifičnost chuti, ale i na estetickou stránku laskomin. V tomto případě své cukrářské umění předvedl při přípravě marcipánového vánočního cukroví stříkaného čokoládou.

Marcipánové cukroví
marcipán200g
pistáciová pasta30g
mandlový likér50ml
mléčná čokoláda50g
rubínový dekorační pudr1balení

Související články

Oslaďte si Vánoce s pravými karamelkami

Ne vždy jsou Vánoce opravdu svátky klidu a pohody. Proto je dobré umět si je osladit a alespoň díky dávce cukru v našem krevním oběhu si z nich příjemné období...

Výběr článků

Načítám