Článek
Cukrář Lukáš Skála pracuje jako zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu Intercontinental. A právě tady nám držitel titulu Cukrář roku 2010 představil svůj vlastní recept na originální nepečené vánoční cukroví. Jeho oříškové hrudky lze podávat samostatně, nebo mohou být ozvláštněny sušenkou brownies. Fantazii se meze nekladou a čas ušetříte v obou případech.
Podívejte se na přiložené video, kde naleznete přesný postup a další rady.
Oříškové hrudky se sušeným ovocem |
---|
Suroviny: 75 g upražených lískových jader, 75 g sušených meruněk, 50 g rozinek, 30 g křupinek, 400 g bílé čokolády, 15 g pistácií |
Postup: Upražená lísková jádra nasekáme na hrubo, přidáme na malé kostičky nakrájené meruňky, rozinky, křupínky a vše smícháme s bílou čokoládou. Vytvoříme malé hrudky na alobal a před zatuhnutím čokolády posypeme nasekanými pistáciemi.Můžete podávat samotné nebo přilepené pomocí krému na kulaté sušence typu brownies. |