Článek
Následující recept pekaře Richarda Kabáta je výjimečný v tom, že je plný másla a tvarohu, díky čemuž není beránek suchý, navíc má skvělou chuť.
INGREDIENCE
- 150 g másla
- 200 g cukru moučky
- 25 g vanilkového cukru
- 2 vejce (velikost L)
- 200 g plnotučného tvarohu
- 220 g polohrubé mouky
- 10 g prášku do pečiva
POSTUP:
- Do misky dáme máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a šleháme, popřípadě lehce zahřejeme.
- Poté přidáme vejce a dále mícháme.
- Následně přidáme plnotučný tvaroh, OPĚT lehce promícháme, aby těsto nezřídlo.
- Nakonec přidáváme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vše důkladně promícháme a plníme zlehka do formy.
- Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30 až 40 minut.
Zvlášť opatrně přistupujte k vyndávání beránka z formy, aby se nezlomil.
V našem případě jsme použili masivní litinovou formu, kterou jsme po vyndání z trouby nechali zchladit, díky čemuž se těsto od formy samo oddělilo a beránek šel jednoduše vyklopit. Každý typ formy má ale svůj vlastní „fígl“, jak beránka bezpečně vyklopit.
Může se vám hodit na Zboží.cz: