Hlavní obsah

V thajském podniku si atmosféru orientu užijete i na velmi nečekaném místě

Nápaditosti při zařizování interiéru není nikdy dost. Možná i tímto heslem se řídili designéři při návrhu zařízení dámských a pánských toalet v obchodním centru IconSiam v Thajsku. Klienty spěchající za potřebou tam překvapí stylové orientální nástěnné malby, a především umyvadla vsazená do vršků nádherných keramických nádob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchodky v thajském obchodním centru jsou zařízené v orientálním styluVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Obchodní centrum patří k největším svého druhu v celé Asii, podotýká agentura Newsflare, která záběry z toalet přinesla.

Stěny na pánských toaletách, které lze objevit v přízemí centra, jsou obložené stébly bambusu různě velkých průměrů, zatímco stěnu v umývárně zdobí rozpustilá malba slona stříkajícího vodu z chobotu. Hlavní ozdobou jsou ovšem tradiční nádoby na vodu, příhodně zde sloužící jako umyvadla.

Sofistikovanější a ještě nádhernější výzdoba ovšem čeká na dámské návštěvnice místností, o nichž se obvykle nijak významně nemluví. Zatímco pánské toalety jsou navrženy v lehkém, světlém stylu, ty dámské svou atmosférou připomínají skutečný orientální budoár.

Interiér obchodu vypadá jako vesmírná pevnost. Zboží, které nabízí, je jeho hlavní dekorací

Tipy a trendy

Ručně malované stěny zde ukazují výjevy z kanálů, jimiž řeka Menam-Čao-Praja protkává město Bangkok. Při vstupu jsou proto hlavním motivem sytě zelené listy lotosů a jejich růžové květy. Dále hlouběji v intimnější části toalet je pak možné obdivovat se až ke stropu vymalovaným domkům na kůlech a loďkám plujícím po vodě.

Všude pak jsou desítky postav, které jako by před zraky návštěvnic ožívaly a odhalovaly svůj každodenní život. Ani v těchto výjevech nechybí prvky humoru a nadsázky.

Obchodní centrum, které má plochu 50 hektarů, zahrnuje zastřešené plovoucí tržiště, multifunkční sál, muzeum, a dokonce i několik rezidenčních objektů.

Anketa

Líbí se vám výrazně dekorované toalety?
Ano, když je to nápadité, proč ne?
70,5 %
Někdy ano.
3 %
Je mi to jedno, kvůli tomu tam nechodím.
12,4 %
Spíše ne.
7,3 %
Ne, to mě nepříjemně ruší a znervózňuje.
6,8 %
Celkem hlasovalo 234 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám