Článek
V malé kuchyni brzy zjistíte, jak využít úložné místo až po strop. Proto miřte opravdu vysoko!
Různé skříňové systémy to umožní, a tak do nich vyskládejte méně používané předměty (roboty, mixéry, nádobí, sváteční servis). Místo v nižších zásuvkách se uvolní pro důležitější – frekventované – pomůcky.
Vše na míru
Preferujte kuchyň vyrobenou na míru. Počítá se každý centimetr, který se smysluplně využije.
Dávejte si pozor, zda se každá zásuvka otevře do plného výsuvu, zda horní skříňky nenarazí o strop.
Myslete na vzdálenost mezi pracovními zónami a dopřejte si minimálně 60cm plochu mezi varným a mycím centrem.
Spotřebiče vždy volte vestavné, nikoliv volně stojící. Stanou se součástí nábytkového systému. Vestavná trouba ve výšce pasu vždy vypadá lépe než volně stojící.
Klíčová je pracovní deska, která může být chytře navrženým kuchyňským ostrůvkem: poslouží jako přípravná plocha a zároveň jako jídelní stůl.
Praktické zásuvky
Hluboké zásuvky, do kterých se musíte natahovat, znamenají hluchá místa. Je v nich totiž nepřehledné skladiště. Investice do plnovýsuvu se vyplatí.
Výšky zásuvek volte podle nádobí: jiná bude na hrnce, jiná na skleničky, příbory, mělké či hluboké talíře.
Zamyslete se i nad vhodnými spotřebiči. Kdo hodně vaří, potřebuje čtyři varné zóny, kdo ne, postačí mu dvě.
Napište nám
Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?
Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.
Stejně tak myčka: může být v užším provedení a budete s ní spokojeni. Je to jen a jen o vašich preferencích.