Článek
Paštika z divočáka a želé
INGREDIENCE
Na paštiku
- 200 g plece z divočáka
- 150 g vepřového boku
- 150 g vepřových jater
- 100 g slaniny na plátky
- 100 g jablek
- 50 g pistácií
- 1 vejce
- 50 ml calvadosu
- provensálské koření
- pepř, sůl
Na želé
- 250 g džusu z granátových jablíček
- 250 g sektu Bohemia Prestige
- 130 g cukru
- šťáva ze dvou citronů
- 10 g želatiny
POSTUP:
- Očištěnou plec z divočáka, vepřový bok a játra umelte na jemnou směs. Přidejte jemně nastrouhaná jablka, pistácie, vejce, koření a calvados. Vše dobře promíchejte.
- Formu na paštiku vyložte rovnoměrně plátky slaniny, na ni navršte paštikovou směs a zakryjte slaninou.
- Pečte ve vodní lázni na 140 °C 2 hodiny. Poté nechte v lednici vychladit a ztuhnout.
- Želatinu namočte v sektu.
- Džus z granátových jablek, cukr a citronovou šťávu svařte dohromady. Přidejte želatinu i se sektem.
- Nalijte do vhodných skleniček a nechte ztuhnout.
Kuřecí stehýnka se sektem a smetanou
INGREDIENCE
- 225 g pancetty (italská slanina)
- 1,2 kg kuřecích stehýnek
- sůl a pepř
- 2 šalotky
- 225 g krémových žampionů
- tymián
- estragon
- 1 šálek sektu
- 1 šálek vývaru
- 1/4 šálku smetany
- pažitka na ozdobu
POSTUP:
- Pancettu nakrájejte na drobné kostičky a rozpusťte v těžkém kastrolu.
- Kuřecí maso okořeňte a opečte dozlatova na rozpuštěné slanině. Opečené maso vyndejte na mísu.
- V kastrolu lehce orestujte nakrájenou šalotku, přidejte na plátky nakrájené žampiony, také je lehce osmahněte, přidejte bylinky, vývar a sekt. Nechte zavařit.
- Naskládejte zpět kuřecí kousky a pečte zvolna v troubě doměkka (asi 45 minut).
- Nakonec do šťávy zašlehejte smetanu a provařte do zhoustnutí.
- Podávejte například s rozmarýnovými bramborami a restovanou cuketou. Ozdobte nasekanou pažitkou.
Granita ze sektu a růží
INGREDIENCE
- 200 g želé z indické růže Fat Brothers
- 750 ml růžového Sektu Prestige
- 125 g malin
- 1 limetka
- liči na ozdobu
POSTUP:
- Sekt, želé, šťávu z limetky a maliny rozmixujte ponorným mixerem, přeceďte a zamrazte v uzavíratelné nádobě.
- Během mrazení průběžně vidličkou seškrabávejte do druhého kelímku, tak zajistíte nadýchanou strukturu.
- Podávejte s plody liči a dozdobte sušenými plátky růže.
Brownies Fat Brothers s karamelovou omáčkou Blanc de Blancs
INGREDIENCE
Na korpus
- 1 sklenice směsi na Brownies Fat Brothers
- 3 vejce
- 100 g rozpuštěného vlahého másla
Na omáčku
- 100 g másla
- 120 g cukru krupice
- 1/2 lžičky soli
- 100 ml Blanc de Blancs
- 50 g smetany ke šlehání
POSTUP:
- Směs na korpus lehce rozmíchejte s vejci a rozpuštěným, vychladlým máslem.
- Nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku (asi 30 × 20 cm) a upečte při 160 °C (30 minut). Zkuste špejlí. Vychladlý korpus nakrájejte na porce a pocukrujte.
- Poté připravte omáčku. Na másle pomalu roztavte cukr a sůl na světlý karamel. Karamel opatrně zalijte horkou smetanou. Rozmíchejte a za stálého míchání přilijte sekt.
- Dobře provařte a nechte mírně zchladnout. Podávejte k brownies. Můžete dozdobit vlašskými ořechy.
Může se vám hodit na Seznamu: