Hlavní obsah

Sváteční tip: Jak být šťastnější

Novinky, bok

Pokud patříte mezi jedince, kteří vyznávají názor, že vánoční výzdoba se má dělat na poslední chvíli, nebo ji vůbec neřešíte, pak právě pro vás je určena rada odborníků. Se zdobením neotálejte, naopak, vrhněte se do něj co nejdříve. A proč? Jednoduše proto, že díky sváteční výzdobě budete spokojenější a možná i trochu šťastnější.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce máte rádi, ale sváteční výzdobu domu či bytu příliš neřešíte? Podle odborníků je to škoda. Můžete si tak zlepšit náladu a být šťastnější.

Článek

„Ve světě plném stresu a úzkosti se lidé stále častěji upínají k maličkostem, které je činí šťastnými. Vánoce a výzdoba s nimi spojená v lidech probouzí vzpomínky na dětství. Je to cesta, která je vrací zpět do období radosti a vzrušení z Vánoc,“ uvedl psychoanalytik Steve McKeown pro server Woman´s Day.

Vedle toho má vánoční výzdoba ještě další pozitivum – můžete si díky ní najít nové přátele. Vědci v rámci studie uveřejněné v odborném časopise Journal of Environmental Psychology zjistili, že díky ní působíte pro sousedy přístupněji a přátelštěji.

Podle psychoterapeutky není na škodu ani všudypřítomná nostalgie, která je s vánočním obdobím spojená. „Nostalgie spojuje lidi s jejich minulostí, a pomáhá jim vzpomínat hlavně na to dobré, co v daném období prožili.“

Související témata:

Výběr článků

Načítám