Hlavní obsah

Tajemství sexuálně atraktivních jedinců

Novinky, Zuzana Musálková

Skvělá postava, dobrá pleť, symetrické rysy ve tváři a mládí, tyto atributy hodnotíme jako přitažlivé. Někdy ale může být sexy i chování nebo přístup k životu. Podle psycholožky Randi Guntherové mají sexy lidé společného mnohem víc než jen vizáž.

Foto: Profimedia.cz

Sexy lidé mají společného mnohem víc než jen vizáž.

Článek

Vědí, jak být vstřícní a kdy si jít po svém

Sexy lidé mají přirozený smysl pro interpersonální rytmus. Když vidí vzájemnou atraktivitu, umí dobře flirtovat, ale jakmile se v očích protějšku objeví náhlý nezájem, nedělá jim problém přestat o odejít. Řídí se prostě tím, jak se situace přirozeně vyvíjí.

Nejsou upnutí na potenciální výsledek

Jen tak si nevysní šťastný konec a umí netlačit na pilu. Pokud vidí možné začínající mezilidské spojení nebo něco vzrušujícího, rádi investují čas i energii. Vše ale nechávají plynout svým vlastním tempem. To je důvod, proč se objekt jejich touhy necítí manipulován nebo tlačen.

Co nás nejvíc přitahuje na potenciálním protějšku

Vztahy a sex

Jsou lehce nedosažitelní

Sexy lidi není snadné upoutat. Nechovají se ale tak, protože by hráli nějaké hry, prostě počítají s tím, že jejich objekt zájmu se projeví, pokud na to bude připravený. Díky tomu, že dokážou respektovat prostor a potřeby ostatních, se s nimi nikdo necítí uvězněn.

Mají v sobě kus rošťáka

Dokážou být hraví. I během namlouvání se dokážou dobře bavit a užívat si celý proces.

Vypadají jako lidé plní života

Dobře se starají o svoje tělo i duši a udržují je tak fit, jak je to možné. Znají své potřeby, vědí, jak načerpat energii, jak vypnout a odpočinout si, když je potřeba. Rádi jsou v pohybu a dokážou si velice užít nové zážitky. Svět je zkrátka láká a zajímá. A tento přístup lehce předají svému okolí.

Oholené, či neoholené ohanbí? Většina s návratem k přirozenosti nepočítá

Vztahy a sex

Jsou to obezřetní lovci

Nejsou pasivní a nestaví se do role čekatele, ale svou „kořist“ neuhánějí. Také zvládají zdatně prohodit role.

Mají konzistentní charakter

Mají rádi společnost, ale umí být i sami. Neodvozují svoji hodnotu od toho, kolik lidí po nich touží. Nepočítají si skóre. Cítí se jako celiství lidé ve vztahu i bez něj.

Chápou toho druhého

Dobře vědí, co jejich partner nebo potenciální partner chce a potřebuje. I když se necítí tak, že musí všechna tato přání a potřeby plnit, vědí o nich. Uvědomují si, co je pro partnera důležité emocionálně, sexuálně i mentálně. Ve vztahu s nimi se člověk cítí vnímaný.

Příliš atraktivní partner ženám nesvědčí, ničí jim sebevědomí

Vztahy a sex

Nedají se koupit

V zásadě se s nimi špatně manipuluje jakýmkoliv způsobem a nedají se kontrolovat proti svojí vůli. To, co po nich chcete, si nejde vynutit nebo koupit. Je to tím, že znají sami sebe, svá přání a potřeby.

Nenechají se uvěznit

Nikde není psáno, že vztah je automaticky závazný. To sexy lidé dobře vědí. Také chápou, že nemá cenu nutit se do citů, které prostě necítí. Nestojí jim za to, předstírat, že jsou víc k dispozici, než ve skutečnosti jsou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám