Článek
Tradiční velikonoční beránek
INGREDIENCE
- 2 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek rostlinného jogurtu
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 a ½ hrnku cukru
- ¾ hrnku oleje
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce rumu
- ½ vanilkového lusku
- 1 a ½ lžičky kypřicího prášku
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
- rostlinný tuk na vymazání formy
POSTUP:
- V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a cukr.
- Ve druhé míse vyšleháme jogurt, mléko, olej, citronovou šťávu, rum a zrníčka vanilkového lusku.
- Obě směsi opatrně promícháme a nalijeme do tukem vymazané formy na beránka.
- Pečeme asi 45 minut na 180 °C.