Článek
Vévodkyně Kate patří mezi milovnice zdravé stravy. Již v minulosti vyšlo najevo, že ráda obědvá komplexní jídla složená ze zeleniny v biokvalitě. Pokud jde o její letní jídelníček, většina jejích obědů je postavena na vodním melounu.
„Saláty z vodních melounů jsou základem Kateiných obědů. Nejčastěji se jedná o salát z červeného vodního melounu smíchaný s avokádem, cibulí, okurkou a sýrem feta. Jedná se o vyváženou sladko-slanou chuť,“ říkají odborníci na výživu z Barbend pro Women's Health.
Jak si tento lahodný salát připravit doma?
INGREDIENCE
- 1 malý červený meloun
- 1 bloček sýru feta (100 g)
- 1/2 okurky
- 1/2 červené cibule
- 1 avokádo
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř, máta
POSTUP:
- Meloun naporcujte pomocí porcovátka nebo jej nakrájejte na kostičky pomocí nože.
- Cibuli nakrájejte na tenká půl kolečka. Okurku i se slupkou nakrájejte na kostičky. Stejně tak i avokádo.
- Všechny suroviny smíchejte a zasypte rozdrobenou fetou a lístky čerstvé máty.
- Jako dresink použijte směs olivového oleje, jablečného octa, soli a pepře.
- Se solí to ovšem nepřehánějte, protože sýr feta je dostatečně slaný sám o sobě.
- Salát podávejte vychlazený.