Hlavní obsah

Oslavte světový den koktejlů stylově

Všichni milovníci míchaných nápojů slaví 13. května Mezinárodní den koktejlů. Přesně před 216 lety byla v americkém časopise The Balance zveřejněna první definice míchaného drinku. Od té doby se sice ve světě koktejlů mnohé změnilo, nicméně tento den už bude navždy spojován s oslavou zrození míchaných nápojů.

Foto: archív firmy

Pink Spritz

Článek

Prožijte i vy tento den ve slavnostním duchu. Inspiraci můžete nalézt v našich receptech, případně můžete vsadit na lahůdky od profesionálů, kteří u příležitosti tohoto výročí připravují ve svých barech speciální koktejlové menu.

Gordon's Pink Spritz

INGREDIENCE

  • 50 ml ginu Gordon's Pink
  • 150 ml citronové limonády
  • led
  • na ozdobu čerstvé jahody nebo maliny a limetka

POSTUP:

  • Nejprve sklenici naplňte ledem, přilijte 50 ml ginu a dolijte 150 ml citronové limonády.
  • Na závěr ozdobte čerstvými jahodami nebo malinami a limetkou.

Jarní radost na talíři

Zdraví

Grand Tonic

Foto: archív firmy

Grand Tonic

INGREDIENCE

  • 5 cl Grand Marnier Cordon Rouge
  • 12,5 cl toniku Fever-Tree
  • led
  • pomeranč

POSTUP:

  • Sklenici naplňte kostkami ledu a nalijte na ně Grand Marnier.
  • Doplňte tonikem, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče (vhodné jsou i hrozny nebo maliny).

Negroni Sbagliato

Foto: archív firmy

Negroni Sbagliato

INGREDIENCE

  • 3 díly (3 cl) Campari
  • 3 díly (3 cl) červeného vermutu
  • 3 díly (3 cl) Prosecca

POSTUP: 

  • Do sklenice naplněné ledem přidejte postupně 3 díly (3 cl) Campari, 3 díly (3 cl) červeného vermutu a 3 díly (3 cl) prosecca.
  • Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.

 Zacapa Old Fashioned

Foto: Profimedia.cz

Old Fashioned

INGREDIENCE

  • 4 cl Zacapa Centenario 23
  • pomerančová kůra
  • 2 kapky Angostura bitters (koncentrovaný bylinný destilát používaný po kapkách)
  • 1,5 cl cukrového sirupu

POSTUP:

  • Nejprve nalijte do skleničky rum.
  • Přidejte dvě kapky bylinného destilátu.
  • Dodejte cukrový sirup a čerstvou pomerančovou kůru.

Blahodárné účinky chřestu a jeho využití v kuchyni

Recepty

Grapsecco

Foto: archív firmy

Grapsecco

INGREDIENCE

  • 1,5 dcl Mionetto Prosecco
  • 1 grapefruit
  • čerstvý rozmarýn

POSTUP:

  • Do vinné sklenky vymačkejte (množství dle chuti) šťávu z grapefruitu.
  • Poté přilijte prosecco.
  • Vše lehce zamíchejte a ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Recepty s vůní moře

Recepty

Espresso Martini 

Foto: archív firmy

Espresso Martini

INGREDIENCE

  • 5 cl vodky
  • 1 cl likéru Kahlúa (kávový likér)
  • 3 cl silného espressa
  • cukrový sirup podle chuti
  • led

POSTUP:

  • Do šejkru vložte led a přidejte všechny ingredience.
  • Důkladně protřepte a přes sítko vlijte do skleničky.
  • Do vzniklé pěny můžete vložit kávová zrna jako ozdobu.
Související témata:

Výběr článků

Načítám