Hlavní obsah

Dcera Steva Jobse si na živobytí musí vydělávat

Přestože dědictví po zesnulém zakladateli technologického gigantu Apple Stevu Jobsovi (1955 až 2011) přesahuje odhadem v přepočtu půl bilionu korun, jeho nejmladší dcera Eve si musí na živobytí vydělávat sama. A že si nic neupírá…

Foto: Profimedia.cz

Eve Jobsová patří mezi světovou jezdeckou elitu.

Článek

Laurene, vdova po Stevu Jobsovi a Eveina matka, se deníku The New York Times už před osmi lety svěřila, že nemá v úmyslu nechat své děti zdědit obrovské rodinné jmění – takřka celé ho chce věnovat na charitu.

„Pokud budu žít dostatečně dlouho, všechno to skončí se mnou,“ zdůraznila jedna z největších filantropek naší doby s tím, že získané peníze hodlá využít k vykonání „největšího možného dobra“ a k pomoci „jednotlivcům i komunitám udržitelným způsobem“.

Foto: Profimedia.cz

Laurene se velmi angažuje v charitě.

Eve, která se narodila v roce 1998, i její starší sourozenci Reed, Erin a nevlastní sestra Lisa tak už od začátku věděli, že s rodinným jměním nemohou počítat.

Dívka, stejně jako její rodiče, vystudovala Stanfordskou univerzitu, na rozdíl od svého otce se však nevrhla do světa informačních technologií, ale vybrala si dráhu parkurové jezdkyně a modelky.

Hvězdná jezdkyně

Koně Eve miluje od malička – do sedla se dostala poprvé, když jí byly dva roky a trénovat začala v šesti letech. V současnosti patří mezi světovou jezdeckou elitu a na soutěžích se utkává nejen s naší Annou Kellnerovou, ale také například s dcerou zakladatele Microsoftu Billa Gatese Jennifer, zpěváka Bruce Springsteena Jessicou či slavného režiséra Stevena Spielberga Destry.

Foto: Profimedia.cz

Eve je pátá z tisícovky parkurových jezdců do 25 let.

Eve, která je podle časopisu Horse Sports pátá z tisícovky nejlepších jezdců mladších pětadvaceti let, si svými sportovními úspěchy mimo jiné slušně vydělává. V kondici se udržuje na ranči na Floridě, který jí před pěti lety koupila její matka za 15 milionů dolarů (přes 320 milionů korun).

„Dlouho mi trvalo, než jsem přišla na to, jak najít rovnováhu mezi přáteli, školou a jezdectvím. Nakonec jsem zjistila, že tím nejlepším způsobem, jak vše zvládat, je upřednostnit to, co je pro mne nejdůležitější,“ řekla tehdy Eve serveru Business Insider.

Móda a luxus

Eve až do svých dvaadvaceti let o světla reflektorů nijak zvlášť nestála, loni ale vstoupila do světa módy, když nafotila lehce erotickou kampaň pro kosmetickou značku Glossier. Na jednom ze snímků je blondýnka se zlatými šperky k vidění se sklenicí vína ve vaně s bublinkami, na druhém si pak potírá svůdně rty leskem.

Eve se svou láskou k luxusu netají a na svém účtu na Instagramu, kde má přes 220 tisíc sledujících, ráda sdílí snímky z exotických dovolených u moře, na moři (Jobsova rodina vlastní honosnou jachtu Venus, dlouhou 78 metrů, v přepočtu za více než dvě miliardy korun) či v metropolích po celém světě (k tomu jí zase mohou posloužit dva rodinné tryskáče).

Před dvěma lety se také svěřila, že se na této sociální síti seznámila se svým tehdejším přítelem – hráčem vodního póla Aidanem Reillym. Dnes už ale chodí se zpěvákem Harrym Hudsonem, který je podle zasvěcených mimo jiné blízkým známým televizní osobnosti Kim Kardashianové.

Steve Jobs přiblížil svět počítačů obyčejným lidem

Historie

Ctižádost jí nechybí

Walter Isaacson, autor Jobsovy biografie, popisuje Eve jako „zábavnou a odhodlanou dívku“ s výrazným charakterem. Byla prý taková už od malička.

„Ještě jako dítě volala Jobsově sekretářce, aby se ujistila, že otec má schůzku s ní zapsanou v diáři,“ přiblížil Isaacson. „Je plná energie a má tu nejsilnější vůli ze všech dětí, které jsem kdy potkal,“ svěřil se mu kdysi sám Jobs.

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs s manželkou Laurene v roce 2010.

Eve se narodila do mimořádně majetné rodiny a příroda ji obdařila krásou a charismatem. Před časem však přiznala, že si sama ztěžuje život tím, že je na sebe příliš přísná.

„Jsem velmi citlivý člověk, který si všechno hodně bere, a jsem na sebe naštvaná, když mám pocit, že jsem něco zpackala, ať už je to v životě, nebo při závodech. Člověk si musí uvědomit, že dělat chyby je nevyhnutelné, je to normální,“ řekla časopisu Horse Sport.

„A druhá věc, kterou je dobré vědět, je, že od každého se můžu něco naučit. Opravdu od kohokoliv,“ uzavřela.

Související témata:

Výběr článků

Načítám