Článek
Pink Moon
INGREDIENCE
- 4 cl likéru Legendario Ronssé Punch au Rhum (s příchutí čerstvě utržených jahod)
- 1-2 cl džusu s příchutí zelené jablko
- 15 cl brusinkového džusu
- led
- na ozdobu: nakrájené jablko
POSTUP:
- Nejprve naplňte vysokou sklenici ledem, poté přilijte likér a dolijte džusem s příchutí zelené jablko a poté brusinkovým.
- Na závěr ozdobte nakrájeným jablkem.
Gin & Tonic
INGREDIENCE
- 4 cl gin Gordon’s Sicilian Lemon
- tonic
- led
- na ozdobu plátek citrónu
POSTUP:
- Do sklenek nalijte gin, přidejte led a dolijte tonikem.
- Na závěr ozdobte plátkem citrónu.
Horké nápoje zahřejí a navodí tu správnou atmosféru nejen o Vánocích
Vánoce
Dark and Stormy
INGREDIENCE
- 5 cl jamajského rumu Appleton Signature
- 15 cl Fever-Tree Ginger Beer (zázvorové pivo)
- 1 limetka
- led
POSTUP:
- Naplňte sklenici ledem, nalijte do ní zázvorové pivo, přidejte šťávu z čerstvé limety, a nakonec opatrně nalijte rum Appleton.
- Ozdobte měsíčky limety.
Moscow Mule
INGREDIENCE
- 5 cl vodka Russian Standard
- 15 cl zázvorové pivo
- 1 limetka
- led
POSTUP:
- Měděný plecháček nebo skleničku naplňte ledem.
- Vymačkejte do něj limetku, přidejte vodku a na závěr doplňte zázvorovým pivem.
- Dozdobte plátkem limetky.
Malate Martini
INGREDIENCE
- 40 ml rumu Don Papa
- 20 ml marakujového sirupu
- 25 ml ananasového džusu
- 25 ml citronové šťávy
- 20 ml vaječného bílku
- 45 ml prosecca
POSTUP:
- V šejkru protřepejte 5-10 vteřin všechny ingredience kromě prosecca.
- Přidejte led a opět protřepejte po dobu 10-15 vteřin.
- Přes sítko sceďte do vychlazené sklenky.
- Dolijte proseccem.
Mojito
INGREDIENCE
- 40 ml rumu Captain Morgan White Rum,
- 10 lístků (2 snítky) čerstvé máty,
- ½ limety,
- 25 ml cukrového sirupu nebo lžíce třtinového cukru,
- sodovka,
- drcený led
POSTUP:
- Mátové listy pomačkejte v ruce, abyste tak uvolnili jejich aroma.
- Poté je dejte na dno velké sklenice či korbelu.
- Limetu nakrájejte na měsíčky, vložte do sklenice a přidejte sirup nebo třtinový cukr.
- Vše společně dobře pomačkejte tak, aby se uvolnila limetová šťáva.
- Do ¾ naplňte sklenici drceným ledem, přilejte rum a sodovku.
- Drink dobře promíchejte, dosypte drceným ledem, ozdobte mátou.
Campari Spritz
INGREDIENCE
- 1 díl campari
- 2 díly prosecca
- 1 díl sody
- led
- plátek pomeranče
POSTUP:
- Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda, prosecco, campari.
- Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.