Hlavní obsah

V Polsku havaroval autobus, pět mrtvých

– Varšava
Právo, Pavol Minárik

Pět lidí zemřelo a 34 jich skončilo v nemocnici, když v sobotu havaroval ukrajinský autobus na dálnici A4 u Přemyšlu v Podkarpatském vojvodství na jihovýchodě Polska. Deset lidí utrpělo vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu v Polsku si vyžádala pět obětíVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala v sobotu krátce po půlnoci, když autobus narazil do bariéry, kterou tam umístili cestáři, uvedlo v sobotu ráno polské Radio Zet. Podle televize TVN24 autobus prorazil svodidla sjel do příkopu.

„Na místě tragédie zasahovalo asi sto hasičů. Zraněné do nemocnice v okolních městech převážely sanitky i letecká záchranná služba,“ uvedl mluvčí záchranky v Přemyšlu Marek Janowski. Mluvčí záchranné služby dodal, že většina cestujících nebyla připoutaná bezpečnostním pásem a spala.

Foto: Patryk Ogorzalek, Reuters

Při nehdoě byl autobus těžce poškozen

Proto tolik lidí utrpělo zranění při nárazech v autobusu. Jde hlavně o mnohočetná poranění hlavy, páteře, břišní dutiny a končetin. Většinou šlo o ukrajinské pracovníky, kteří se vraceli na víkend domů.

Havárie se stala poblíž hraničního přechodu s Ukrajinou v Korczovej/Krakivci.

V autobusu bylo 57 Ukrajinců včetně dvou ukrajinských řidičů. „Jeden pruh dálnice A4 k hranici s Ukrajinou, kde došlo k neštěstí, je zatím uzavřený. Na místě zasahují policisté i členové prokuratury, kteří případ vyšetřují,“ dodalo Radio Zet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám