Hlavní obsah

Střelec v Paříži chladnokrevně zabil muže a zranil ženu, poté ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Jeden mrtvý a jedna zraněná žena jsou výsledkem pondělní střelby před nemocnicí Henryho Dunanta v Paříži. Pachatel měl komplice a ujel s ním na skútru, uvedla televize BFMTV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec v Paříži chladnokrevně zabil muže a zranil ženu, poté ujelVideo: Reuters

 
Článek

Zavražděný muž byl střelen několikrát do hlavy, uvedla televize s odvoláním na svědky.

„Slyšel jsem detonace a viděl chlapa v kapuci střílet a potom jsem viděl muže na zemi,“ řekl televizi BFMTV manažer restaurace, která se nachází přímo před areálem nemocnice.

Policie po pachateli pátrá, podle informací France Télévisions unikl na skútru modelu T-max bez poznávací značky a je ozbrojen dlouhou palnou zbraní. Policie pracuje s variantou, že se jednalo o vyřizování účtů, píše list Actu17.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Policie na místě činu.

Svědek poté viděl útočníka, jak muži, který ležel na zemi „ještě zblízka střelil dvě rány do hlavy“. „Střelec potom naprosto chladnokrevně a klidně odešel, jako by se nic nestalo. O 500 metrů dál na něj čekal skútr,“ uzavřel svědek popis události.

Další svědek deníku Le Figaro sdělil, že napočítal celkem šest výstřelů. „Nejprve byly čtyři, pak dva. Třicetiletý muž byl na zemi,“ řekl.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Policisté na místě činu.

Během střelby byla zraněna žena, která v nemocnici pracuje jako ostraha.

Motiv činu zatím není známý.

Policie po pachateli intenzivně pátrá.

Nemocnice se nachází v 16. pařížském okrsku v blízkosti Porte de Saint-Cloud. Je to geriatrická klinika a v současné době také vakcinační centrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám