Hlavní obsah

Účastníky večírků čeká v Británii pokuta 23 tisíc. Vytrvalí rebelové si ještě připlatí

– Londýn

Británie od příštího týdne zavádí pokutu 800 liber (zhruba 23 500 Kč) pro všechny, kdo se zúčastní domácích večírků pro 15 a více lidí. Pokuty jsou součástí nových opatření, jež mají zpomalit epidemii covidu-19. Při každém dalším porušení zákazu shromažďování bude pokuta dvojnásobná, hříšníci mohou nakonec zaplatit až 6400 liber (zhruba 188 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Policie bude udělovat vysoké pokuty

Článek

Stále tu zůstává „malá menšina, která odmítá dělat věci správně. Moje zpráva pro ně je jasná: pokud nebudete pravidla dodržovat, policie si je vynutí," uvedla ministryně vnitra Priti Patelová.

Policie v Praze ukončila dva nelegální večírky. Bylo na nich 40 lidí

Krimi

Pořadatelům setkání s více než 30 účastníky hrozí i nadále pokuta 10 tisíc liber (294 tisíc Kč). Podle agentury Reuters už ji policie udělila 250 pořadatelům nelegálních večírků. Jen za poslední dva dny rozdala policie v Londýně za nedovolené shromažďování na 140 pokut za celkem 39 tisíc liber (přibližně 1,1 milionu Kč), připomíná agentura AFP.

Policie řeší chování poslanců Volného a Bojka, neměli roušky

Krimi

V Severním Irsku se těsně po vánočních svátcích uzavřela většina obchodů, firmy podporují práci z domova a lidé by měli zůstávat doma, pokud nemají k vycházení vážný důvod, školy jsou zavřené. Všechna tato opatření zůstanou i nadále v platnosti, a to až do konce Velikonoc, tedy do 5. března.

Trpělivost došla. Za klouzání po jezeře na Šumavě začaly padat až pětitisícové pokuty

Krimi

V Británii mělo za poslední den pozitivní test 37 892 lidí, od začátku epidemie se koronavirem nakazilo přes 3,5 milionu ze 66 milionů Britů. S covidem-19 za poslední den zemřelo 1290 lidí. Británie také poměrně rychle pokračuje s očkováním. Podle čtvrtečních čísel již první dávku vakcíny dostalo téměř pět milionů Britů, druhou dávku už má 464 036 lidí.

Anketa

Mělo by Česko zavést drakonické pokuty za účast na covidových večírcích?
Ano
63 %
Ne
34 %
Je mi to jedno
3 %
Celkem hlasovalo 533 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám