Hlavní obsah

Slovák zaútočil motorovou pilou

Bratislava

S nastartovanou motorovou pilou zaútočil 30letý Dávid z východoslovenského města Michalovce na 20letého Adriána z obce Trhoviště. Slovenská policie na sociální síti informovala, že mladík se bude ze zranění léčit šest týdnů.

Foto: Policie SR

Motorová pila, kterou použil útočník

Článek

K útoku došlo před bytovkou v Michalovcích a útočník byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví. „Útočník vběhl do paneláku, kde ho policisté zadrželi,“ uvedla slovenská policie. Dávid skončil ve vazbě a za ublížení na zdraví mu hrozí čtyři až deset let vězení.

K útoku motorovou pilou došlo po slovní potyčce mezi partou mladých lidí a Dávidem. „Adrián se útočníkovi postavil s dřevěnou holí a skončil s vážným zraněním ruky. Utrpěl zlomeninu, má poškozené svalstvo a nervy. Na ruce má 40 stehů,“ uvedl deník Nový čas. „Tablety proti bolesti nepomáhají, musí mi dávat injekce,“ dodal zraněný Adrián.

Skupina mladých lidí se domluvila s Dávidem, že jim půjčí nářadí na opravu automobilu. „Přijeli jsme čtyři a ozvali se, že už jsme tu. Dolů už přišel s motorovou pilou. Nevím, proč zaútočil. Motorovou pilu nastartoval, začal se s ní ohánět a útočil na všechny,“ líčil situaci Adrián.

Mluvčí košické krajské prokuratury Branislav Bujňák potvrdil, že Dávid byl v minulosti devětkrát trestaný za nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Dosud si odseděl 20 měsíců. Sedmkrát byl rovněž řešený za přestupky proti občanskému soužití.

Reklama

Výběr článků

Načítám