Hlavní obsah

Patnáctiletý Polák brutálně ubodal 13letou spolužačku. Čekala s ním dítě

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava (od našeho zpravodaje)

Nevídaná tragédie otřásla Polskem. Čerstvě 15letý Kacper z jihopolské Bytomi ubodal k smrti svou 13letou spolužačku Patricii, ke které měl blízký vztah. Stalo se tak poté, co mu dívka oznámila, že s ním čeká dítě, uvedla mluvčí prokuratury v Glivicích Joanna Smoczewská. Výsledek pitvy potvrdil těhotenství zavražděné dívky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Brali jsme ho jako našeho syna, jezdil s námi na dovolené, s manželem na ryby. I když to byly ještě děti, s Patricií udržovali bližší vztah asi rok. Když v úterý nepřišla domů ze školy, další den předstíral, že neví, co se s ní stalo, a dokonce ji společně s námi a policií hledal,” řekla reportérům portálu onet.pl zdrcená matka dívky.

Polskem otřásla vražda desetileté dívky. Mladík zabíjel s mimořádnou krutostí

Evropa

K průlomu ve vyšetřování došlo až v pátek. Kacper pod tlakem policie přiznal, že dívku vylákal na vzdálené místo a několika ranami do krku, břicha a srdce ji ubodal k smrti a tělo přikryl papírovými kartony. „V průběhu prvního výslechu za hlavní důvod svého činu uvedl těhotenství dívky,” uvedla mluvčí prokuratury.

„Protože chlapec zavraždil dívku den před dovršením 15 let, nemůže podle zákona nést za spáchaný čin stejnou zodpovědnost jako dospělý. Hrozí mu maximálně sedmiletý pobyt v nápravném zařízením pro děti,” uvedl onet.pl.

Reklama

Výběr článků

Načítám