Hlavní obsah

Německý soud poslal za mříže zdravotnici, která trávila kolegy sedativy

Berlín

Soud v německém Giessenu poslal v úterý na tři roky do vězení 54letou zdravotní sestru, která nabízela kolegům keksy vlastní výroby, po jejichž pozření měli vážné zdravotní potíže. Zdravotnice totiž do pečiva přidávala uspávací a uklidňující prostředky. Odsouzena byla za nebezpečné ublížení na zdraví, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Německý trestní zákoník

Článek

Sestřička nabízela nic netušícím kolegům  pečivo s prášky na spaní v kuchyňce nemocnice v hesenském Bad Nauheimu. Soud je přesvědčen, že byla jedinou pachatelkou, ačkoli odsouzená čin do poslední chvíle popírala.

Žena podle soudu přinesla pečivo otrávené sedativy do práce v září 2017 a v březnu 2019. Tři její kolegové pak měli příznaky závratě až bezvědomí. Motiv jejího počínání soud objasnit nedokázal, ale několik bezprostředních indicií ji z činu usvědčuje.

Důležitým předmětem doličným se stal její mixér. Lpěly na něm stopy dvou léků, které byly odhaleny i v organismech kolegů. Kromě toho vyšetřovatelé našli v domácím odpadu obžalované prázdný obal od uklidňujících prostředků.

Státní zastupitelství Němku také vinilo z jiného případu, kdy její dva kolegové požili otrávenou kávu. Soud ji ale v tomto případě neusvědčil. Neprokázal jí ani pokus o vraždu. Jejím úmyslem údajně nebylo zabíjet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám