Článek
„Poptávka v prvních několika týdnech překonala veškeré předpovědi,“ řekl deníku Financial Times Phil Urban, výkonný ředitel největšího řetězce hospod Mitchell & Butlers. „Dodavatelé nejsou schopni zásobovat dostatečně rychle.“ Nyní začali přivádět své vlastní podniky do nejnavštěvovanějších hospod.
Michaela Hickeyová, manažerka baru v Londýně, řekla, že má obvykle na skladě 26 různých druhů točeného piva. Minulý týden však nabídka klesla na 15. Kromě toho poptávka v sesterské restauraci stoupla natolik, že Hickeyová tam musela poslat jeden sud autobusem.
Anglie mírní covidová opatření. Podmínkou jsou dva testy týdně
Slunečné počasí posledních týdnů a uvolněná kontaktní omezení naplnily pivní zahrádky i o večerech i během týdne, nikoli jen v pátek či o víkendu. Pouze asi 40 procent z 37 500 britských hospod má však dostatek venkovního prostoru k opětovnému otevření v souladu s pandemickými opatřeními.