Hlavní obsah

Ve Washingtonu zatkli ozbrojeného muže s falešnou vstupenkou na inauguraci

Několik dní před uvedením Joea Bidena do úřadu amerického prezidenta zadrželi nedaleko Kapitolu ve Washingtonu ozbrojeného muže, informovala stanice CNN. Muž ze státu Virginia se podle ní v pátek večer pokusil projet jedním z kontrolních stanovišť policie, které kvůli inauguraci nového prezidenta v hlavním městě vznikly.

Foto: Reuters

Do Washingtonu přijelo 20 000 vojáků na Bidenovou inauguraci.

Článek

Wesley Allen Beeler měl podle policie ve voze nabitou zbraň a pět set kusů munice. K držení zbraně ve Washingtonu přitom neměl muž oprávnění. Podle CNN měl u sebe také zfalšované oprávnění ke vstupu na Bidenovu středeční inauguraci.

Po útoku příznivců končícího prezidenta Donalda Trumpa na Kapitol minulý týden ve středu panují ve Washingtonu obavy o bezpečnost během Bidenovy inaugurace. Americké bezpečnostní složky upozorňují na výzvy v on-line prostředí, které nabádají k ozbrojeným protestům během ceremoniálu.

Trump hledá právníky, kteří by ho chtěli zastupovat při impeachmentu. Marně

Amerika

Tým budoucího prezidenta Joea Bidena kvůli bezpečnostním hrozbám o den odložil plánovaný nácvik prezidentské inaugurace. Zrušil také cestu vlakem, kterým měl Biden v pondělí přijet do Washingtonu.

Republikáni vzali útočníky na Kapitol den předem na exkurzi, aby se tam vyznali, tvrdí demokraté

Amerika

Na inauguraci nového prezidenta Spojených států Joea Bidena bude v hlavním městě Spojených států přítomno přes 20 tisíc vojáků Národní gardy. To je asi čtyřikrát více, než kolik je amerických vojáků v Iráku a Afghánistánu dohromady.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Zvolený prezident Joe Biden představuje balíček ekonomických opatření.

Šéf metropolitní policie uvedl, že tolik bezpečnostních složek ve městě nikdy neviděl.

Šéf metropolitní policie uvedl, že tolik bezpečnostních složek ve městě nikdy neviděl.

„Myslím, že uvidíte přes 20 tisíc členů Národní gardy, kteří budou zde, na území D.C.,“ uvedl Robert Contee.

Ministerstvo obrany na začátku týdne uvolnilo pro potřeby zabezpečení 15 tisíc vojáků Národní gardy. V průběhu středy se jich do hlavního města přesunulo dalších pět tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám