Hlavní obsah

V Bílém domě už jsou psi Bidenových, němečtí ovčáci Champ a Major

Washington

Do Bílého domu přes víkend dorazili dva psi, kteří patří novým nájemníkům americké prezidentské rezidence, Joeovi a Jill Bidenovým. Podle agentury AFP tím pokračuje tradice, kterou do úřadování Donalda Trumpa neporušila žádná hlava státu USA po více než století.

Foto: White House, Reuters

Bidenův vlčák Major na trávníku Bílého domu

Článek

Němečtí ovčáci pojmenovaní Champ a Major přijeli do Bílého domu z Bidenova domovského státu Delaware v neděli, rodina se totiž podle Bidenovy mluvčí chtěla v novém domově nejprve několik dní zabydlet. Biden se funkce ujal ve středu.

Champ patří rodině Bidenů od roku 2008, o deset let později se k němu připojil Major, který se stal prvním psem osvojeným z útulku, jenž kdy bydlel v Bílém domě. Právě při hře s ním si Biden zlomil v listopadu zánártní kůstku a musel krátce nosit ortézu.

Foto: White House, Reuters

Bidenův pes Major na trávníku Bílého domu. Právě při hře s ním si prezident zlomil kůstku v noze.

Biden se snažil během své předvolební kampaně před voliči vystupovat jako vřelý a empatický člověk a především na sociálních sítích proto svoje psy často zmiňoval a fotil se s nimi.

Foto: White House, Reuters

Jill Bidenová se psem Champem v Bílém domě

Trumpův nezájem o psy naopak často kritizovali jeho odpůrci, kteří například vytvořili trička s nápisem „On dokonce nemá ani psa”, což považovali za jasný důkaz jeho údajné bezcitnosti.

Foto: White House, Reuters

Jill Bidenová přichází do Bílého domu s vlčákem Champem

Ve snaze uspokojit další část chovatelů domácích mazlíčků oznámili Bidenovi na konci listopadu záměr adoptovat z útulku také kočku. „Taky mě zajímá, co s tou kočkou bude, protože ta ovládne internet, jakmile o ní učiní oznámení a až si ji někde vyberou,” řekla v neděli mluvčí Bílého domu Jen Psakiová, která zodpovídala dotazy voličů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám