Hlavní obsah

Americký sériový vrah, který znásilnil sedm dívek, byl ubit v cele

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mule Creek

Jeden z nechvalně nejvíce proslulých amerických sériových vrahů Roger Kibbe byl v neděli nalezen bez známek života ve své cele ve vězení v Mule Creek. Po dobu své třicetileté „dráhy“ znásilnil a zavraždil nejméně sedm žen. Podle deníku Daily Mail ho zabil jeho spoluvězeň se satanistickým tetováním, který si odpykává trest za vraždu. Zatím proti němu ale nebylo vzneseno obvinění.

Článek

Místní šerif smrt vyšetřuje jako zabití. Zatím není jasné, jak přesně jednaosmdesátiletý Kibbe zemřel, nebo jaká zbraň byla použita. Když ho pracovníci věznice v neděli ráno nalezli, stál vedle něj jeho spoluvězeň, čtyřicetiletý Jason Budrow.

Budrow si odpykává doživotní trest za vraždu druhého stupně. Byl přesunut do administrativní segregační jednotky. Podle dostupných informací zatím nebyl z ničeho obviněn.

Britský tabloid Daily Mail poukazuje na to, že má Budrow nad obočím vytetovanou číslici „666”, což má ve vězeňském prostředí údajně symbolizovat dominanci, podle jiných výkladů zase odkazuje na satanismus. Ve vězení byl stejně jako jeho spoluvězeň do konce života.

Vyhlížel osamocené ženy, pak je uškrtil

Kibbe byl ženatý a věnoval se výrobě nábytku. Poprvé ho soud poslal do vězení v roce 1991 za uškrcení 17leté Darcie Fracknepohové. Šlo o dívku, která jako mladistvá utekla z domova a údajně pracovala jako prostitutka. Její nahé tělo bylo nalezeno v roce 1987.

Smrti se nebojím. Šifru sériového vraha Zodiaka se podařilo po 51 letech rozluštit

Zahraniční

Policie nakonec přišla na to, že Fracknepohová nebyla první Kibbovou obětí. Na základě DNA a dalších důkazů vyšetřovatelé vystopovali šest dalších vražd, ke kterým mělo dojít mezi lety 1977 a 1987.

Modus operandi byl pokaždé stejný – vyhlédl si ženu, kterou svázal, unesl, znásilnil a nakonec uškrtil. Tělo vždy pohodil tak, že se pokaždé našlo až po několika měsících. K vraždám docházelo na trase mezistátní dálnice Interstate 5, proto se Kibbemu občas říká „škrtič z I-5“. Ve volném čase rád skákal s padákem. Lana z padáku poté používal pro svázání svých obětí.

Ke všem obviněním (vraždám, únosům a znásilnění) se přiznal až v roce 2008. Regionální deník Mercury News připomíná, že si Kibbe po zavražděných dívkách rád nechával suvenýry, jako kousky oblečení nebo ústřižky vlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám