Hlavní obsah

V Kalifornii evakuovali kvůli požáru desítky lidí, řidiči museli opustit kamióny

Sacramento

Rozsáhlý požár lesa na severu Kalifornie si vynutil evakuaci několika desítek budov. Kvůli plamenům muselo také opustit své kamióny několik řidičů na dálnici I-5. Některá auta plameny sežehly, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornii spalují lesní požáryVideo: Reuters

Článek

Požár lesa Delta, který se nachází poblíž jezera Shasta v národním parku Shasta-Trinity u řeky Sacramento, propukl ve středu odpoledne. Během několika hodin pak plameny stravovaly lesní porost na ploše 21 kilometrů čtverečních.

Hořelo i u důležité dálnice I-5. Když plameny zachvátily i svah na druhé straně komunikace a nebylo možné pokračovat dopředu ani zpátky, museli řidiči nákladních automobilů své vozy opustit. Na dálnici zůstalo 17 velkých tahačů a nejméně čtyři se vznítily, řekl deníku Los Angeles Times místní zástupce dálniční policie Kyle Foster.

Jednomu z řidičů pomohli dostat se do bezpečí pracovníci lesní správy, zatímco šoféři kamiónů a hasiči pomáhali jiným řidičům.

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Hasič dohašuje zbytky shořelého nákladního auta na kalifornské dálnici I-5.

Více než 70 kilometrů dálnice bylo uzavřeno v obou směrech, v noci na čtvrtek nebylo jasné, kdy bude opět otevřena.

Požár kromě toho přerušil provoz na železnici mezi městem Sacramento a státem Oregon. Pro venkovská stavení v blízkosti hořícího lesa byla nařízena evakuace. Platí to od obce Lakehead po okres Siskiyou. V této oblasti však nežije mnoho lidí.

Foto: Jerri Tubbs, ČTK/AP

Požár zablokoval provoz na kalifornské dálnici u jezera Shasta

Požár byl podle hasičů založen člověkem. Není ale jasné, zda šlo o nehodu, nebo o úmysl.

Požár v oblasti zuří nedlouho poté, co požár Carr poblíž města Redding v srpnu spálil na 1100 domů a zabil osm lidí. [celá zpráva]

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Požár Delta v rezervaci Shasta-Trinity

Související témata:

Výběr článků

Načítám