Článek
Jarošovský pivovar si totiž připravil pro tento svátek nový speciál - Jarošovský Martin 11% a započal tak novou tradici, která se váže ke Svatému Martinu. Speciál je vyráběný z čerstvě sklizeného chmele, vypěstovaného přímo v areálu pivovaru.
Jarošovský Martin 11% bude spodně kvašený světlý ležák s vyšší hořkostí. „Ve vůni očekávejte sladovou vůni s chmelovými a lehce ovocnými tóny,” uvádí Milan Esender, vrchní sládek. „Použitý chmel z naší sklizně dává pivu vyšší hořkost s pozdějším nástupem, která příjemně doznívá po napití do chmelově kořeněné chuti s podtónem citrusové kůry, a to vše doprovázeno středním řízem,” dodal sládek.
Jak všichni dobře víme, na svátečním stole by neměla chybět svatomartinská husa. Na to mysleli i sládci Jarošovského pivovaru a chuť pivního speciálu uzpůsobili tak, aby k husím specialitám ladila.
„Párování piva a jídla je u nás zatím v začátcích, a tak jsme se rozhodli s tím něco udělat,” prozradila Gabriela Uherková, marketingová manažerka Jarošovského pivovaru a potvrdila, že Jarošovský Martin je uvařen a chuťově sladěn především k svatomartinské huse, ale lze jej použít i k obdobným jídlům české kuchyně.
Jarošovský Martin je uvařen dle vlastní receptury připravené sládkem Milanem Esenderem. „Jelikož je rodák ze Slovácka, tak se tady receptura již narodila!” uvedla závěrem Gabriela Uherková.