Hlavní obsah

Na Lipně se o víkendu plavaly „dálky“

Novinky, Adéla Černá

Čeští dálkoví plavci změřili své síly v již 10. ročníku Mezinárodního plaveckého závodu, který je součástí kola Českého poháru v dálkovém plavání. Do Dolní Vltavice se sjeli plavci napříč všemi kategoriemi a také široká veřejnost, která měla možnost prověřit své plavecké dovednosti.

Foto: Tomáš Dvořák, VZS ČČK Český Krumlov

Start nejmladších

Článek

Členové Vodní záchranné služby ČČK (VZS ČČK) a Rakouska ve spolupráci se společností Pro-Sport ČK připravili na sobotu 2. a neděli 3. srpna v Dolní Vltavici již tradiční akci určenou pro registrované i neregistrované sportovce od dětských až po seniorské kategorie na vzdálenost od 500 m do 10 km. Účast byla na 300 plavců v obou dnech.

Doprovodný program byl bohatý

V sobotním odpoledním doprovodném programu bylo možné si aktivně vyzkoušet jízdu na seakajaku, raftu, dovednosti poskytnutí první pomoci a mnohé další aktivity související se záchranou života u vody.

Závodníci, fanoušci a náhodní turisté pak mohli shlédnout ukázku výcviku mladých vodních záchranářů, záchranářských psů a mladých karatistů z oddílu Karate Panthers Český Krumlov. Součástí bylo také předání certifikátů mladým vodním záchranářům, kteří po deset dní pilně cvičili na Kyselově v rámci Soustředění mládeže VZS ČČK.

Vítězové si odnesli poháry

Kromě skvělých výsledků ve všech kategoriích na různých distancích pak získali speciální ocenění i vítězové obou disciplín - tedy 5 a 10 km.

Nejlepším plavcem byl Matěj Kozubek z pražských Bohemians, který tak získal Pohár starostky obce Černá v Pošumaví. Nejlepší plavkyní se stala Michaela Ulipová z plaveckého klubu Slavia VŠ Plzeň, jež obdržela pohár od prezidenta Österreichische Wasserrettung Josefa Leichtfrieda. Tradiční Pohár záchranáře VZS ČČK si odvezla Vlasta Čudanová.

Plavecký mítink doplnila tombola

Zajímavým zpestřením, vítaným všemi závodníky, byla tombola, jejíž hlavní cenou byl plavecký neopren od Aquasphere věnovaný společností Delphin Sub, která v rámci soutěže připravila prodejní stánek s možností si zakoupit novinky v plaveckém vybavení a triatlonové pomůcky za výhodné ceny.

K uskutečnění celé akce přispěla finanční podpora programů Ministerstva obrany ČR a Jihočeského kraje pro podporu sportu, obce Černá v Pošumaví a dalších partnerů.

Výběr článků

Načítám