Hlavní obsah

Drak na plzeňském náměstí chrlil oheň

Novinky, Jan Kaše

Bavorské kulturní dny 2015 vyvrcholily v Plzni úžasnou dračí show. Monstrum dokonce i zatančilo na moderní hudbu.

Foto: Jan Kaše

Furthský drak na plzeňském náměstí

Článek

Celý týden probíhaly v Plzni Bavorské kulturní dny 2015. Skvělý a především nevšední zážitek čekal návštěvníky, kteří dorazili na plzeňské náměstí Republiky v neděli 26. dubna. Přivítal je obrovský drak z městečka Furth im Wald.

„Pro své gigantické rozměry – výška 4,5 m, délka 15,5 m, šířka 3,8 m, rozpětí křídel 12 m a váha 11 tun – byl furthský netvor zapsán do Guinnessovy knihy rekordů,“ uváděla na náměstí informační tabule.

To však není všechno. Drak je nejen obrovským monstrem, ale také jedním z největších robotů na světě, který dokáže chodit, hýbat jednotlivými částmi těla a v neposlední řadě i chrlit oheň a kouř z nozder a tlamy. Ve své plné síle se předvedl hned čtyřikrát a pokaždé se těšil obrovskému zájmu lidí.

Ovšem drak ukázal, že má rád i tanec a moderní hudbu, na kterou se po skončení hlavní části vystoupení dokázal všemožně vrtět a hýbat.

Večer se drak vydá na zpáteční cestu a k vidění bude opět až na slavnostech Drachenstich – Festspiele, které proběhnou ve Furth im Waldu od 31. července do 16. srpna.   

Související témata:

Výběr článků

Načítám