Hlavní obsah

Chystá se další Laboratoř neformálního vzdělávání - konference určená pro pracovníky s mládeží

Novinky, Martina Pospíšilová

Asociace neformálního vzdělávání (ANEV) na 11. červen chystá již druhý ročník mini konference Laboratoř neformálního vzdělávání. Setkání je určené nejen pro lektory, pedagogy a další pracovníky s dětmi a mládeží, ale i pro všechny, kteří se zajímají o seberozvoj i o rozvoj ostatních.

Foto: ANEV
Článek

Konference se koná 11. června naživo, v pražském prostoru pro všechny generace H40, i virtuálně.

Brány letošní Laboratoře plné inspirace, inovace a motivace se otevírají v 14:15 hodin. Vstupenky jsou již nyní v prodeji přes platformu GoOut.cz. Další informace o programu Laboratoře neformálního vzdělávání i o jednotlivých workshopech zájemci najdou na www.anev.cz/konference.

Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání

Po velmi úspěšné loňské Laboratoři neformálního vzdělávání pořádá ANEV další ročník konference týkající se inovací v práci s dětmi a mládeží. Na své si přijdou nejen pracovníci s mládeží, pedagogové volného času či lektoři, ale i rodiče, kteří se zajímají o nejnovější přístupy ve vzdělávání.

Konference je přínosná i pro tvůrce vzdělávacích politik - tedy zástupce MŠMT a dalších vzdělávacích institucí či neziskových organizací podílejících se na vytváření nových vizí a koncepcí v českém vzdělávání. Novinkou pro letošní rok je možnost zúčastnit se vybraných workshopů i online.

„Stávající situace kolem epidemie koronaviru nás inspirovala připravit i virtuální verzi konference. Věříme, že díky částečnému otevření konference do online světa ji zpřístupníme širšímu spektru publika. Současně oproti loňským šesti workshopům je letošní nabídka pestřejší. Účastníci se mohou těšit na celkem deset workshopů. Šest jich proběhne naživo a čtyři online. Další novinkou je, že máme připraveny dva workshopy v angličtině od kolegů, kteří sice žijí v ČR, ale jsou cizinci. Konference tak dostává mezinárodní rozměr a zrcadlí dlouhodobou snahu ANEV přinášet do českého vzdělávání inspiraci z Evropy,“ uvedla Jolana Dočkalová z Asociace neformálního vzdělávání.

Workshopy plné zážitků

Laboratoř neformálního vzdělávání je založená na interakci a spolupráci s účastníky, cílem je zapojení do společné práce a prožitek. Do každého z workshopů lektoři zapojují interakci, různé pomůcky a techniky.

„Pro letošek máme v programu zařazen například workshop s tematikou cirkusu, kde je už z podstaty věci nutná dávka improvizace a samostatného kreativního projevu. V jednom z dalších workshopů se zase účastníci dozvědí, jak lze využít různé techniky z jiných oborů i ve vzdělávání. Konkrétně se bude jednat o IT management – EduScrum. Těšit se mohou i na nahlédnutí sfér improvizace či jak podpořit vzdělávací proces vyprávěním příběhů,“ dodala Jolana Dočkalová. Zájemci si mohou podle chuti a časových možností vybrat, kterých workshopů se zúčastní.

Setkání naživo proběhne v holešovickém prostoru H40

Do programu letošní Laboratoře neformálního vzděláván je možnost se dostavit naživo nebo virtuálně.

Šest workshopů, které jsou určeny pro přímé setkání, se odehraje v nedávno zrekonstruovaném prostoru pro všechny generace H40, s lokací v Pražské holešovické tržnici v hale číslo 40. Tento multifunkční prostor nově otevírá v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám