Hlavní obsah
Sněhová pusinka: Cukroví z bílků, které pro svou křehkost nikdy neomrzí
Sněhové pusinky se dříve připravovaly ze zbylých bílků při pečení jiných druhů cukroví. Jedná se o velmi jemné cukroví, které lze použít i při výrobě ozdob na...
Hostil Kafku, Masaryka i sira Wintona. S kamerou jsme navštívili opravený Grandhotel Evropa
Jeho výraznou secesní fasádu nejde přehlédnout. Grandhotel Evropa na Václavském náměstí v Praze se po nákladné rekonstrukci znovu otevřel, nyní pod novým...
Inspirace na vánoční dárky do 1000 Kč
Vánoce se kvapem blíží a nastávají poslední okamžiky, kdy lze ještě v klidu dokoupit poslední dárky. Nabízíme jednu z posledních inspirací na dárky, tentokrát...
Pravdy a mýty o krvi a krevní plazmě
Oslabuje dárcovství krevní plazmy imunitu? Proč musí obzvlášť muži před odběrem dostatečně pít? A je krev šlechticů opravdu modrá? A proč se tvrdí, že krev...
Je důležité umět se omluvit vlastním dětem, říká Barbora Kroužková
Začínala jako píšící novinářka, dnes patři k nejznámějším osobnostem České televize, kde moderuje prestižní zpravodajské relace. Aktuálně Barbora Kroužková...
Vánoční stromky: Letos zasadíte, za deset let vyděláte
Kdo by se pustil do sázení jedlí či smrčků s vidinou snadno vydělaných peněz, záhy zjistí, jak se přepočítal. Aby jehličnan jednou zazářil v obýváku, vyžaduje...
Perské ručně vázané koberce nejvíce ničí nečistoty a moli, říká jejich restaurátorka Jitka Dřevíkovská
Pokud máte doma vzácný, ručně vázaný koberec a nejste si jisti, co s ním, je dobré začít návštěvou restaurátorské dílny. Tam totiž vědět budou určitě. „Dělá mi...
Na zámcích už voní cukroví i jehličí, návštěvníky zajímá, co šlechta jedla
Jednou z nejčastějších otázek, které zaznívají na adventních prohlídkách českých hradů a zámků, bývají dotazy na stravování šlechty během vánočních svátků. Jak...
Terezie Tománková: Lidé nepotřebují moderátora, aby si udělali názor
Začínala v televizi jako zlínská zpravodajka, pak moderovala hlavní večerní zprávy Primy. Za deset let, kdy uvádí diskusní pořad Partie Terezie Tománkové, se...
Recepty na vaječný koňak podle Ivety Fabešové a Josefa Maršálka
Vaječný koňak, nebo také vaječný likér, zpříjemňuje sváteční chvíle již po staletí. První zmínky o podobném nápoji se objevují již ve 14. století v Anglii....
Postranní panel
Reklama
Reklama