Hlavní obsah
KVÍZ: Velikonoční pokrmy jsou plné tradic a symbolů. Jak dobře je znáte?
V pokrmech, které nosíme na stůl o Velikonocích, se mísí křesťanské tradice s pohanskými zvyky. Jídla, která v tomto období připravujeme, často připomínají...
V Andalusii se mísí křesťanská kultura s arabskou. V architektuře i jídelníčku
Španělsko je tradičně oblíbenou turistickou destinací, kam každoročně míří desetitisíce Čechů. Řada z nich si vybere za cíl Andalusii, omývanou vodami...
Je pivo v ohrožení? Klimatické změny mění jeho chuť
Je to dobře známý výjev: panuje horký letní den, zahrádky restaurací praskají ve švech, návštěvníci se osvěžují vychlazeným pivem. Zlatavý mok, jak ho známe...
Smažený sýr z laboratoře prý chutná stejně jako klasický, přitom je zdravější
Britský start-up tvrdí, že jeho alternativa sýru chutná stejně dobře jako klasické verze, výroba je přitom ohleduplnější k planetě a z pohledu složení je...
KVÍZ: Pokrmy, které nejsou pro každého. Jak moc máte vytříbený jazýček?
Sto lidí, sto chutí, říká se. Existují ovšem pokrmy, jež by řada lidí nepozřela ani za nic. Některé se vyznačují nevšední chutí, jiné třeba silným zápachem....
Ananas na pizzu nepatří, vzkazuje restaurace. Účtuje si za něj skoro tři tisíce
Pizza Havaj patří mezi značně kontroverzní pokrmy. Zatímco jedni ji milují, druzí ji považují za absolutní peklo na talíři. Do druhé kategorie patří také...
Příběh cukru aneb Jak se z léku stal nepřítel zdraví
V dnešní době je vnímán jako symbol nestřídmosti a nepřítel zdraví, ale nebylo tomu vždycky tak. Lidé s cukrem spojili svou cestu dávno před naším letopočtem,...
Jak vylepšit chuť kapra a čeho se při smažení vyvarovat
I když řada rodin dává přednost jiným slavnostním jídlům, kapr s bramborovým salátem pořád zůstává na štědrovečerním stole jedničkou. Foodblogerka Alena...
Vinice jako rodinné stříbro Prahy. O jednu se v metropoli stará i stříbrná olympionička
Praha kdysi bývala slavným vinařským městem, dnes v metropoli navazují na tradici zhruba dvě desítky vinic. Zdobí Hrad, jsou součástí městských parků nebo...
Vaříte rádi v pomalém hrnci? Vyvarujte se chyb, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu pokrmu
Kdo by v tomto ročním období neměl rád vaření v pomalém hrnci? Polévky, dušená masa, omáčky – to vše se chystá prakticky samo, po stisknutí jediného tlačítka....
Postranní panel
Reklama
Reklama