Hlavní obsah
KVÍZ: Velikonoční pokrmy jsou plné tradic a symbolů. Jak dobře je znáte?
V pokrmech, které nosíme na stůl o Velikonocích, se mísí křesťanské tradice s pohanskými zvyky. Jídla, která v tomto období připravujeme, často připomínají...
Vaříte rádi v pomalém hrnci? Vyvarujte se chyb, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu pokrmu
Kdo by v tomto ročním období neměl rád vaření v pomalém hrnci? Polévky, dušená masa, omáčky – to vše se chystá prakticky samo, po stisknutí jediného tlačítka....
Žloutek do oranžova? Farmáři krmí slepice trávou, ty z velkochovu ji neznají
Supermarkety se před Velikonocemi předbíhají s cenami různých druhů zboží. Jedno vejce tak třeba nabízejí v průměru i za pouhé tři koruny. Vejce z volných...
Jak upéct velikonoční nádivku: Triky šéfkuchařů, díky nimž bude letos dokonalá
Nádivka ze staršího pečiva se podává v mnohých rodinách jako příloha v průběhu celého roku, šikovní kuchaři či kuchařky ji dokážou připravit jenom tak...
Každý strom, který zasadím, přinese užitek až mým vnukům, říká odborník z olivového ráje
V Andalusii není o olivovníky nouze. Není divu, že 40 procent světové produkce olivového oleje pochází právě odsud. A jak už to tak ve Španělsku bývá, při...
Natočili jsme, jak se skládá sud na zrání irské whiskey. Ve skladu jich má výrobce půl milionu
Nezabralo to ani dvacet minut. Zkušený bednář z Irska před kamerou Novinek sestavil sud, v němž bude další minimálně tři roky zrát whiskey. Během směny...
Na zdi tu visí Gustáv Husák. S kamerou jsme navštívili dokonalý retro bufet
V retro bufetu v centru sklářského městečka Nový Bor to vypadá, jako by se zastavil čas. Kdo do něj vkročí, ten se přenese do dob před rokem 1989. Obědy se tu...
Česká vína získala v Japonsku hned několik ocenění. Podávají je tam k sushi i k dalším specialitám
Teprve nyní byly zveřejněny výsledky dvanáctého ročníku mezinárodní vinařské soutěže Sakura Wine Awards 2025, která se uskutečnila na konci ledna v Tokiu....
Křepelčí vejce ozdobí stůl nejen na Velikonoce: Jak je správně uvařit a oloupat?
V období kolem Velikonoc se vejce v kuchyni objevují častěji než obvykle. Proč se ale omezovat jenom na ta slepičí? Drobná křepelčí vejce jsou snad ještě...
Jak připravit dokonalé pesto z medvědího česneku? Vsaďte na sílu paží a nebojte se experimentů
Na přelomu března a dubna poznáte místa, kde roste medvědí česnek, snadno i po čichu. Pokrmy z něj se v posledních letech těší velké oblibě a husté koberce...
Postranní panel
Reklama
Reklama