Hlavní obsah
Česká vína získala v Japonsku hned několik ocenění. Podávají je tam k sushi i k dalším specialitám
Teprve nyní byly zveřejněny výsledky dvanáctého ročníku mezinárodní vinařské soutěže Sakura Wine Awards 2025, která se uskutečnila na konci ledna v Tokiu....
Křepelčí vejce ozdobí stůl nejen na Velikonoce: Jak je správně uvařit a oloupat?
V období kolem Velikonoc se vejce v kuchyni objevují častěji než obvykle. Proč se ale omezovat jenom na ta slepičí? Drobná křepelčí vejce jsou snad ještě...
Jak připravit dokonalé pesto z medvědího česneku? Vsaďte na sílu paží a nebojte se experimentů
Na přelomu března a dubna poznáte místa, kde roste medvědí česnek, snadno i po čichu. Pokrmy z něj se v posledních letech těší velké oblibě a husté koberce...
Vaří podle starých kuchařek a ve starém nádobí. O jeho dobové hostiny je zájem
Vezmi kančí hlavu a odnes ji ke kováři, aby ti ve výhni štětiny na ní opálil. I tak začíná jeden z originálních receptů z přelomu osmnáctého a devatenáctého...
Jak využít fialky v kuchyni? Připravte z nich fialkový cukr a něžné dekorace
Jaro je definitivně tady a s ním i první jedlé divoké rostliny. Kromě medvědího česneku, mladých kopřiv a lístků pampelišek teď najdete v přírodě i rozkvetlé...
V kuchyni nesmí chybět ostrý nůž, říká privátní kuchařka Eva Che
Předlouhé oční linky, elegantní černá značková košile, přes ni stylová černá kuchařská zástěra a pod ní tetování inspirované nákresy porcování prasete… Čekáte...
Kde na světě se nejlépe najíte? Vedou New Orleans, Bangkok a Medellín
Ochutnávání lokálních specialit je s cestováním neodmyslitelně spjato. Pokud patříte mezi takzvané foodies, tedy milovníky jídla, kvalitních surovin a trendů,...
Pražská kavárna se zařadila k těm nejlepším na světě
Káva patří k nejpopulárnějším nápojům světa. Pokud si bez ní nedokážete představit ani cesty do zahraničí, můžete se orientovat podle žebříčku sta nejlepších...
Na Slovácku mají důvod k radosti. Vinařem roku je Štěpán Maňák z Žádovic u Kyjova
Je rozhodnuto. Hlavní cena v prestižní soutěži Vinařství roku 2024 putuje na Slováckou vinařskou podoblast do žádovického vinařství Štěpán Maňák, které se...
Jak uvařit dokonalé vejce? Vědci přišli s překvapivým způsobem přípravy. Trvá půl hodiny
Jak vypadá dokonale uvařené vejce? Podle vědců by mělo mít sametový žloutek a měkký, pevný bílek. Dosáhnout této rovnováhy může být ale výzvou, protože žloutek...
Postranní panel
Reklama
Reklama