Článek
Veganské řeznictví Rudy´s se otevřelo symbolicky prvního listopadu, kdy se od roku 1994 celosvětově připomíná Světový den veganství. Na pultech je místo masa či uzenin vystavena veganská slanina, sójové párečky a další alternativy k živočišným produktům.
„Všechno je tady navrženo tak, aby to maso připomínalo. Chuť, vzhled i styl přípravy. To všechno by se mělo blížit běžnému řeznictví, s tím rozdílem, že je u nás sortiment složený z pouze z rostlinných produktů,” říká Matthew Foster, spoluzakladatel podniku.
Za měsíc bez masa dostanou dobrovolníci slušně zaplaceno
Ten si pochvaluje ekologickou cestu, kterou se podnik rozhodl do boje s ostatními řezníky vykročit. „Kromě toho, že je to etické, dbáme také na ochranu životního prostředí,” doplnil Foster.
Ačkoliv poptávka po veganských produktech ve Velké Británii roste, na všichni jsou z otevření podniku nadšeni. Na sociálních sítích údajně podniku někteří „skuteční” řezníci vyhrožovali vypálením prodejny, uvedla agentura Reuters.