Článek
Ranní dávka kávy a snídaně v jednom? To je nyní možné v malém pekařství s názvem Kenilworth Bakery, kde si za osm dolarů (asi 170 korun) můžete pořídit speciální donut plněný espressem.
Majitelka pekařství Jenna Sandersová Daily Mailu prozradila, že výrobek vznikl za pomoci uznávaného melbournského baristy Fernanda Santiho. „Fernando se poohlížel po změně a rozhodl se spolupracovat s námi,” prozradila.
Talent Fernanda a pekařské dovednosti Sandersové nakonec přispěly k tomu, že společnými silami vytvořili recept, který zajistil, že káva z donutu (americké koblihy) neprosakuje.
Jejich nejnovější chlouba je posypaná skořicí, potřená nutellou a plněná espressem, které je nakonec zakápnuto trochou mléka a doplněno mléčnou pěnou. Pro ty, kteří si v kávě příliš nelibují, dokonce nabízejí variantu s horkou čokoládou.
Kreativitou nezaujali poprvé
Není to však poprvé, co je o malé pekárně pořádně slyšet. Před měsícem vyvolala pozdvižení poté, co uspořádala soutěž o zdolání kilogramového donutu. Zákazníci tak čelili výzvě, při níž se na posezení pokoušeli pozřít koblihu v ceně 20 dolarů (přes 400 korun).
Sandersová uvedla, že úspěšných bylo asi 150 až 200 jedlíků z asi dvou tisícovek účastníků, kteří za donut nemuseli platit. „Je skvělé, že ačkoliv se nacházíme v tak malém městě, můžete o nás slyšet. Jen musíme být trochu kreativní,“ uzavřela.