Článek
Zajímavou informaci obdržela agentura AFP přímo od Sébastiena Brase, syna Michela Brase, který Le Suquet v roce 1992 založil. Na rozhodnutí stáhnout z příštího vydání renomovaného průvodce restauraci, která dostala třetí hvězdičku už v roce 1999, se prý shodla celá rodina.
„Byla to krásná výzva a zdroj velké radosti z vývoje, kterým jsme za tu dobu prošli,” řekl o působení pod michelinskými hvězdami Bras.
„Ano, mnoho radosti, ale také velký tlak nevyhnutně spojený s tímto vyznamenáním,” dodal. Nyní chce šéfkuchař zahájit novou životní kapitolu „nezávislou na publicitě červeného průvodce, avšak se stejnou vášní pro vaření”.
Čistá hlava
„Je mi 46 let a chci dát nový smysl svému životu, jak profesnímu, tak v obecném smyslu,” vysvětluje Bras. „Chceme pokračovat s čistou hlavou, v klidu a bez napětí vytvářet v našem podniku servis, který vyjadřuje náš stav mysli a náš region,” říká šéfkuchař o budoucnosti rodinné restaurace a hotelu. Zda však tvůrci průvodce jeho přání vyhoví, není ještě jasné.
„Náš tým se bude žádostí zabývat a zváží možnosti dalšího postupu. Průvodce se nevytváří pro restauratéry, ale pro zákazníky,” řekla deníku Le Monde členka výkonné rady Michelinu Claire Dorlandová-Clauzelová. Dodala, že jde o první případ, kdy provozovatel podniku požádal o stažení svého jména z tohoto průvodce.