Článek
Dát si pizzu pokrytou zlatem je vstupenka do světa luxusu, píše agentura Reuters. Tak to vidí i Ahmed Hergal, majitel restaurace L‘antica Pizzeria Da Pietro nacházející se v Tunisu, který si přál prolomit rekord nejdražší pizzy v Africe.
Nový přídavek do menu restaurace neobsahuje pouze zlato, ale i další poměrně nákladné ingredience. Jsou to mimo jiné bílé i černé lanýže, kvalitní buvolí mozzarella nebo uzená kachní prsa. Pizze dodává lesk také zlatý sprej, na první pohled zaujme rovněž černé těsto. Spálené pochopitelně není, jen obsahuje aktivní uhlí.
Lidé cenu kritizují
Podle Hergala se ale mnoha lidem cena za pizzu nelíbí a kritizují ji na sociálních sítích. „Někteří tomu neporozuměli a ptají se, proč jsem vytvořil tak drahou pizzu v zemi, která si prochází krizí. Tahle pizza ale není pro všechny. Cílí přímo na turisty přijíždějící ze zahraničí nebo Tunisany, kteří si chtějí koupit drahé jídlo,“ vysvětlil majitel restaurace.
Někteří zákazníci podniku vidí situaci smířlivěji. Jako například Zaki Krip. „Když cestujete a narazíte na respektovaného šéfkuchaře, najdete u něj i jídlo, které nese jeho rukopis a je nákladné. Viděl jsem mnoho komentářů na sociálních sítích, které cenu pizzy kritizují. Já osobně si ji také nekoupím, ale stejně jejímu tvůrci tleskám,“ okomentoval Krip.
Sám Hergal ovšem připustil, že poptávka po pizze není tak velká, jak doufal. To může být samozřejmě způsobeno i aktuální koronavirovou situací, která prozatím stále nepřeje mezinárodnímu cestovnímu ruchu.