Článek
Za 231 let své existence se stala japonská restaurace skutečnou legendou. Svého času do ní chodili obědvat členové samurajské třídy, později se podnik stal vyhledávaným místem celebrit či umělců a mnohokrát se objevil také v japonské popkultuře.
V souvislosti s pandemií koronaviru byl Kawajin donucen zavřít, což se ukázalo jako likvidační.
Nejvýše nad zemí položená restaurace slaví jubileum, výhled z ní je impozantní
Tokijská restaurace ještě před pandemií lákala své hosty zejména na autentickou japonskou kuchyni. V nabídce pochopitelně nechyběly ryby, zejména pokrmy z kaprů a úhořů byly mezi hosty vyhlášené.
創業231年の歴史に幕😭34年ぶりに来たよ #川甚 pic.twitter.com/0HDmKptJxw
— なかじま (@JETCHOP) January 16, 2021
Oznámení o uzavření restaurace vyvolalo pochybnosti o budoucnosti japonské gastronomické kultury.
„Hrozně mě mrzí, že zrovna já budu u toho, když naše restaurace zavře,” přiznává současná hlava restaurace Kazuki Amamiya, jenž je již osmou generací, která podnik provozuje. Kawajin se definitivně stane minulostí posledního ledna.