Hlavní obsah

Další oběť koronaviru. Jedna z nejstarších japonských restaurací končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru má další oběť. Tentokrát se jedná o jednu z nejstarších japonských restaurací, která současnou situaci nezvládla. Podnik Kawajin v tokijské čtvrti Šibamata přitom fungoval již od roku 1790.

Foto: Profimedia.cz

Kabajaki je typické japonské jídlo připravené z úhoře.

Článek

Za 231 let své existence se stala japonská restaurace skutečnou legendou. Svého času do ní chodili obědvat členové samurajské třídy, později se podnik stal vyhledávaným místem celebrit či umělců a mnohokrát se objevil také v japonské popkultuře.

V souvislosti s pandemií koronaviru byl Kawajin donucen zavřít, což se ukázalo jako likvidační.

Nejvýše nad zemí položená restaurace slaví jubileum, výhled z ní je impozantní

Muži

Tokijská restaurace ještě před pandemií lákala své hosty zejména na autentickou japonskou kuchyni. V nabídce pochopitelně nechyběly ryby, zejména pokrmy z kaprů a úhořů byly mezi hosty vyhlášené.

Oznámení o uzavření restaurace vyvolalo pochybnosti o budoucnosti japonské gastronomické kultury.

„Hrozně mě mrzí, že zrovna já budu u toho, když naše restaurace zavře,” přiznává současná hlava restaurace Kazuki Amamiya, jenž je již osmou generací, která podnik provozuje. Kawajin se definitivně stane minulostí posledního ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám