Článek
Restaurace Serendipity 3 si na vysoké ceny potrpí. V minulosti nabízela burger za 295 dolarů (6300 Kč), zmrzlinový pohár za rovných tisíc dolarů (21 430 Kč) a teď přichází na řadu hranolky za 200 dolarů, tedy zhruba 4200 korun.
A v čem jsou hranolky tak výjimečné? Základem jsou brambory odrůdy Chipperbec, které jsou blanšírovány v octu a šampaňském. Pak se dvakrát smaží v husím sádle, což zaručuje křupavost na povrchu a vláčnost uvnitř.
Na ozdobu nesmí chybět jedlé zlato a místo klasické soli je používána výhradně ta lanýžová. Na stůl dostanete hranolky servírované na křišťálovém talíři s orchidejí, tenkými plátky lanýžů a omáčkou Mornay.
Tituly pro nejlepší restaurace světa jsou rozdány. Jedno stříbro míří do Prahy
„Naše restaurace je místo, kam si občas zajdete, když prostě chcete uniknout z reality,” vysvětluje šéfkuchař Joe Calderone, jenž se svým týmem doufá, že právě luxusní hranolky budou tím, kvůli čemu se budou po nuceném uzavření během pandemie tvořit před restaurací fronty. A zdá se, že tomu tak skutečně je. Hosté v současné době čekají na volný termín v podniku zhruba dva měsíce.