Hlavní obsah

Michelinská restaurace začala rozvážet burgery za zlomek ceny a slaví úspěch

Ani dvouhvězdičková michelinská restaurace se během pandemie nevyhne jistým úpravám, jak dokazuje příklad z nizozemského Amsterdamu. Restaurace v luxusním hotelu Waldorf Astoria připravuje „obyčejné” burgery, které si zákazníci mohou objednat až ke dveřím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V době pandemie nabízí michelinská restaurace v Amsterdamu burger za 500 korunVideo: Reuters

 
Článek

Za pokoj v pětihvězdičkovém hotelu v nizozemské metropoli zaplatíte přibližně 700 eur, tedy okolo 18 tisíc korun. V poslední době ale mají obyvatelé Amsterdamu možnost ochutnat pokrm z hotelové restaurace Spectrum za necelých 20 eur (500 korun).

Restaurace, jež se pyšní dvěma michelinskými hvězdami, totiž začala do okolí rozvážet burgery, které si mohou vychutnat i lidé, kteří by za normálních okolností o návštěvě luxusní restaurace nepřemýšleli.

Co k netradičnímu kroku podnik vedlo, se poměrně nabízí. Pandemie do města nepustí turisty, epidemiologická opatření navíc restauraci připravují také o hosty v podobě místních obyvatel.

Britka si zajela 160 kilometrů pro burger, za porušení lockdownu dostala pokutu

Koktejl

„Jediná věc, kterou jsem k tomu řekl, byla, že pokud se do takového projektu pustíme, pak to musí být výjimečné,” uvedl Roberto Payer, manažer hotelu, jenž spolupracuje s firmou specializující se na rozvoz pokrmů do okolí.

Za 19,50 eur si mohou lidé objednat 240 gramů masa z holštýnského skotu, které je obklopeno slaninou z berkshirského prasete. Kombinaci chutí doplňuje rovněž švýcarský sýr a francouzská domácí brioška. Burger se tedy dá označit za skutečný mix mezinárodních chutí.

Vzhledem k tomu, že restaurace běžně burgery nenabízí, byla to pro šéfkuchaře výzva. „Byl jsem trochu nervózní, protože jsme do toho šli s tím, že se musí jednat o nejlepší burger ve městě,” uvedl šéfkuchař Sidney Schutte.

A zdá se, že plán restaurace skutečně vyšel. Se stovkami objednávek si drží restaurace na internetu hodnocení 4,8 hvězdiček z pěti možných. Otázkou tak zůstává, zda si lidé budou moci burger objednat i po uvolnění opatření, které však nepřijde v zemi dřív než na konci dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám