Hlavní obsah

Kvůli marihuaně strávil osm let za mřížemi, dnes mu vydělává velké peníze

Aby se stal úspěšným podnikatelem, musel ujít skutečně dlouhou cestu. Američan Mike Biggio si odpykal osm let ve vězení za obchod s marihuanou, následně byl vyhozen z práce, aby dnes mohl říct, že je spolumajitelem jedné z nějvětších konopných farem na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S tehdy nelegální marihuanou obchodoval Biggio v americkém státě Colorado už na konci devadesátých let minulého století. Spolupracoval s dodavateli z Mexika, po jejich zadržení však přešel do Kanady.

V době prosperity dovážel zhruba 50 kilogramů marihuany týdně, drogu následně prodával v Coloradu. Měl vybudovanou obchodní síť, ale na začátku nového milénia spadla klec. Biggio byl odhalen a odsouzen k osmi letům odnětí svobody ve federální věznici.

„Rozhodně bych neřekl, že se mi pobyt ve vězení vyplatil. Dodnes lituju toho, že jsem přišel o osm let života. Nejvíc mě užíral fakt, že se kvůli mně trápí moje rodina. Vždycky jsem se považoval za ambiciózního člověka a sledovat ve vězení, jak mi utíká život před očima, to bylo skutečné mučení,” říká dnes Američan.

„Snažil jsem se necítit se jako oběť a pořád jsem se upínal k tomu, že trest jednou skončí. A stalo se,” vysvětlil Biggio, jenž brány věznice opustil v roce 2008.

Colorado v roce 2012 marihuanu legalizovalo a o dva roky později byl navíc přijat zákon, jenž umožňuje na základně povolení marihuanu legálně prodávat.

Biggio nejdříve o licenci k prodeji přišel kvůli nařízení, které zakazovalo v odvětví figurovat lidem, jež kvůli drogám byli odsouzeni, a ocitl se rázem na dlažbě.

„Naštěstí už takové nařízení dnes neplatí a já jsem legálním držitelem licence na prodej marihuany,” říká Biggio, jenž dokonale zúročil svoje zkušenosti a za posledních několik let stal jedním z největších hráčů na trhu s konopím.

Relaxační víno s konopím má při popíjení dvojitý účinek

Muži

Dnes je spoluvlastníkem firmy Area 420, která vlastní jednu z největších plantáží na světě. „Je důležité mít kvalitní kytky a dobrý příběh,” myslí si. Jeho společnost nyní pronajímá zájemcům části prosluněné plantáže, kde se jim o marihuanu stará - cena za půl hektaru jde i do statisíců dolarů.

Ať už marihuana končí ubalená v cigaretě, nebo je z ní vyrobena mastička, všechno je v Coloradu po vyřízení patřičných povolení zcela legální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám