Hlavní obsah

Fotografie nejmenšího Lexusu unikly na internet

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský Lexus (luxusní divize Toyoty) bude mít svůj první hatchback nižší střední třídy, který by měl vzít zákazníky především BMW řady 1 a možná i Audi A3. Koncept malého hatchbacku představil Lexus vloni na frankfurtském autosalonu, do Ženevy má připravenu sériovou verzi.

Článek

Japonskému Lexusu se fotografie nového nejmenšího modelu dařilo úspěšně utajovat téměř do ženevské premiéry. V noci na středu se na internetu objevily fotografie verze CT 200h, které kdosi vyfotil z brožury k automobilu a vyslal do světa. Po technické stránce nejsou fotografie příliš kvalitní, je na nich nicméně vidět tvar karoserie i ztvárnění zadních světel.

Nejmenší Lexus v nabídce bude mít poháněná přední kola, v nabídce bude kombinace spalovacího motoru a elektromotoru (použitého v Toyotě Prius). Údaje o dalších pohonných jednotkách nejsou v tuto chvíli známé. Pětidvéřový hatchback s logem Lexusu bude debutovat příští týden na ženevském autosalonu a poté jej čeká nelehký úkol – snížit prodeje BMW řady 1 a Audi A3.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám