Hlavní obsah

KVIFF nabídne i očkování proti koronaviru

Přijeďte na Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Nemusíte být ani naočkovaní. Zvou jeho organizátoři všechny potenciální diváky s tím, že vakcínu mohou zájemci dostat přímo v lázeňském městě. Akci organizuje tamní Karlovarská krajská nemocnice společně s firmou Anygence, jež zajištuje také testy návštěvníků, hostů i realizačního týmu MFF KV.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Festival, který začíná tento pátek, budou provázet striktní hygienická opatření a bez potvrzení o negativním testu, prodělání nemocnici nebo ukončeném očkování se nebude možné na projekce a do dalších festivalových prostor dostat.

Karlovarská nemocnice současně nabídne již zmíněnou vakcínu proti koronaviru. Mobilní očkovací místo bude na horním parkovišti hotelu Thermal. Povede ho krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice Dagmar Uhlíková.

Vary: Do festivalových kin jen s covid-safe pásky a v respirátorech

MFF KV

„Chceme využít festivalového dění a poskytnout zájemcům snadnou možnost nechat se očkovat, a to jedinou dávkou vakcíny Janssen bez nutnosti předchozí registrace. Naší snahou je oslovit mladší generaci a dát jí možnost spojit příjemné s užitečným,” podotýká.

 Testovací místa v sadech

Testovací místa pro veřejnost pak budou jinak rozmístěna ve Smetanových sadech a v Hotelu Pupp. Budou otevřena po celou dobu trvání festivalu vždy od 8.00 do 22.00.

V pasáži hotelu Thermal zřídila Anygence tzv. SOS COVID POINT, v rámci kterého bude k dispozici koordinátor, který v případě potřeby pomůže s otázkami k testování.

„Pro pohodlí návštěvníků jsme spustili uživatelský web, kde se mohou registrovat na test ve Varech dopředu. Nemusí se stresovat a mohou si v klidu festival užít. Web je také v angličtině, abychom uspokojili potřeby zahraničních návštěvníků. Odkaz na registraci naleznou na oficiálních webových stránkách festivalu. Registrací dopředu se také eliminují fronty na místě,” říká generální ředitel Anygence Jakub Schůrek.

Výběr článků

Načítám