Hlavní obsah

V nové komedii Anna Fialová představí rodičům o třicet let staršího Langmajera

Komedie Něco na zub bude první ze série České televize Hlavně to zdraví. Jiří Vejdělek do příběhu obsadil Simonu Stašovou, Jiřího Langmajera, Miroslava Hanuše a Annu Fialovou.

Foto: Česká televize

Anna Fialová a Jiří Langmajer (Něco na zub)

Článek

Cecílie chce výrazně staršího partnera přivést k rodičům, ale ten má zrovna akutní problém se zubem. Společensky náročnou situaci ještě přiostří pohotovost, rázná zubařka a anestezie.

Autoritativní otec nepřál už jejímu předchozímu vztahu a nepřeje ani tomu současnému. „Téma nedorozumění mezi otcem a dcerou mě jako tatínka tří holek zaujalo. On jí nemůže odpustit, že se odstěhovala z Brna do Prahy a pořídila si nemanželské dítě. Navíc teď mu chce představit muže, který je věkově blíže jemu než dceři. Není to pouhá komedie, je v ní mnoho dramatických situací a také jsem si chtěl poprvé v životě zahrát se Simonou Stašovou,“ řekl představitel přísného otce Miroslav Hanuš.

Foto: Česká televize

Miroslav Hanuš a Simona Stašová vlevo, Jiří Langmajer a Anna Fialová vpravo

„Téma filmů v sobě nese jakousi poťouchlost, se kterou člověk rád sleduje někoho jiného, komu je trochu zle, a dokáže se tím bavit. Ale od doby, kdy jsem příběhy psal, se sám svět dostal do pozice nemocného a to, co se nám zdálo jako otřepaná fráze, je nyní zbožným přáním. Hlavně to zdraví!“  přeje divákům scenárista Marek Epstein.

„Naší ambicí jsou tedy milé, nadčasové, hvězdně obsazené komedie, na které se rádi podíváte jednou, podruhé a třeba i popáté a posedmé, protože vám v jejich společnosti bude dobře,“ dodal kreativní producent Jaroslav Sedláček.

Šest dětských knížek známého autora nesmí vyjít kvůli údajnému rasismu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám