Hlavní obsah

Knightleyová odmítá hrát nahá ve filmech, které režírují muži

Britská herečka Keira Knightleyová odmítá odložit oblečení při natáčení filmů, které režírují muži. Naopak by v budoucnu velmi ráda spolupracovala s režisérkou – ženou na filmu o mateřství a úloze ženy, řekla Knightleyová v podcastu Chanel Connects.

Foto: Profimedia.cz

Keira Knightleyová

Článek

„Nemám absolutní zákaz (točit nahé filmové scény), ale mám ho tak trochu s muži. Je to částečně marnivost a také jsou to mužské pohledy,” říká v podcastu 35letá herečka. Do svých smluv podmínku o nahotě přidala v roce 2015, když se stala matkou.

Natáčení intimních scén ve filmu je v posledních letech pod drobnohledem, zejména od vzniku hnutí MeToo, které upozornilo na téma sexuálního obtěžování. Mnohá filmové studia od té doby najímají „odborníky na intimitu,” kteří dohlížejí na natáčení sexuálních scén a jejich úkolem je zajistit, aby se herci při natáčení cítili bezpečně a respektovaní, vysvětluje BBC News.

„Pokud by byl film o mateřství, o tom, jak výjimečné je vaše tělo, jak ho najednou musíte poznávat, jak ho najednou vidíte úplně jinak, které jste si nedovedli představit, dokud jste se nestali matkou, tak ano, ráda bych to zkoumala s režisérkou, ženou, která by tomu rozuměla,” říká Knightleyová v rozhovoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám