Hlavní obsah

ČT uvede Geniální přítelkyni, Nového papeže či Judy

Seriály jako Nový Papež, Geniální přítelkyně, Roky a roky a další zakoupila Česká televize po své diváky na mezinárodním veletrhu audiovizuální tvorby.

Geniální přítelkyně 2

 
Článek

„Podzimní televizní trh MIPCOM se kvůli koronavirové pandemii nekonal tradičně v Cannes, nýbrž pouze online, prostřednictvím virtuálních platforem. I přesto se České televizi podařilo zajistit dlouhou řadu vynikajících pořadů,“ sdělil ředitel programu České televize Milan Fridrich.

„Jedná se například o Nového papeže, který navazuje na předchozího Mladého papeže. Jude Law sice stráví v tomto pokračování většinu času v ústraní, diváci se ale mohou těšit na hvězdného Johna Malkoviche. Dále o sérii Útok v Salisbury inspirovanou skutečnými událostmi nebo třeba o životopisný film o fenomenální zpěvačce a herečce Judy Garland, za jejíž ztvárnění získala Renée Zellweger v loňském roce Zlatý glóbus, Oscara i Filmovou cenu Britské akademie.“

Nový papež je neotřelým pohledem na církev a osobu papeže, renomovaný režisér Paolo Sorrentino vypráví s ironií a poezií o intrikách a tajemstvích.

Foto: HBO

„Nového papeže“ si zahrál John Malkovich (uprostřed).

Podle románů Eleny Ferrante vznikl seriál Geniální přítelkyně. Zavádí diváky do chudé Itálie padesátých až sedmdesátých let, do světa zachmuřených dělníků, pouličních rváčů i otrhaných dětí. A právě dětstvím začíná příběh Lily a Eleny, nejlepších přítelkyň, které společně pomalu dospívají, ale také trochu soupeří.

Mezi novinkami v programu České televize bude i drama podle skutečných událostí Útěk z vězení v Dannemoře režírované Benem Stillerem nebo oceňovaný britský dramatický seriál Roky a roky. Z kriminálek budou uvedeny série Bodyguard, Bancroftová I, II nebo Sestra, které doplní francouzský krimiseriál Balthazar a nejnovější řada Případů detektiva Murdocha.

Foto: HBO

Margherita Mazzuccová a Gaia Giraceová jako Elena a Lila v seriálu Geniální přítelkyně.

ČT se také podařilo prodat několik pořadů do světa.

„Zahraniční vysílatelé opět potvrdili zájem o hranou tvorbu České televize, a to zejména o tradičně populární pohádky a krimiseriály. Do jižní Ameriky putují Spravedlnost, Stockholmský syndrom, Místo zločinu Ostrava nebo například třetí série Labyrintu. Tamní diváci rovněž uvidí minisérie Vodník a Živé terče či snímky DUKLA 61 a Metanol. Štědrovečerní pohádku Princezna a půl království koupili pro své diváky vysílatelé v Německu a v Polsku. A právě v těchto dnech nám byl potvrzen i nákup minisérie Herec, nominované na České lvy, a to satelitní společností Eurochannel působící v mnoha zemích Evropy a Ameriky,“ uvedl  obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

Reklama

Výběr článků

Načítám