Hlavní obsah

Ruší se festivaly Mighty Sounds a Brutal Assault

Letošní hudební festivalová sezona je oficiálně mrtvá. Jako další odvolaly tento ročník Mighty Sounds a Brutal Assault. Připojily se tak k největším domácím akcím, které byly zrušeny už dříve.

Foto: Brutal Assault

Skupina The Agonist.

Článek

„Musíme bohužel oznámit přeložení 16. ročníku na rok 2022. I když jsme doufali, že v tuto dobu už budeme radostně oznamovat novinky pro rok 2021 a těšit se spolu s vámi na léto, situace se bohužel nevyvinula tak, aby bylo možné festival v červenci 2021 uskutečnit. Důvodů je, stejně jako loni, více: přetrvávající vládní opatření proti šíření epidemie covid-19, změny plánů kapel, které přesouvají svá turné na rok 2022, nejistota v možnosti shromáždění většího množství lidí na jednom místě v našem termínu konání a další,“ uvedli pořadatelé Mighty Sounds.

„I letos vás moc prosíme: ponechte si, pokud jen trochu můžete, vstupenky, které jste si na 16. ročník už zakoupili. Nesmírně nám tím pomůžete. Potřebujeme přečkat dobu, která bude i tak pro festivalový tým těžká, dobu, kdy nám náklady stále rostou a příjmy se zastavily. Uděláme maximum pro to, abychom se v roce 2022 konečně vrátili se vší parádou – myslíme si, že si to všichni za tu trpělivost zasloužíme,“ dodali.

Nové datum pro 16. ročník je 8.–10. července 2022.

Sezóna v troskách. Nebude Rock for People, Colours ani Masters of Rock

Kultura

Podobně se vyjádřil festival Brutal Assault. „Bohužel situace kolem covidu-19 se nelepší a nám po zralé úvaze nezbývá nic jiného než 25. ročník přesunout na příští rok, tedy na termín 9.–13. 8. 2022.“

„Podporu festivalu nejlépe vyjádříte ponecháním vstupenky na rok příští. Jen díky Vám jsme překonali tuto nelehkou dobu v loňském roce a o vaši pomoc bychom poprosili i letos. Pokud z nějakého důvodu budete chtít vstupenku vrátit, postupujte prosím podle následujících pokynů https://brutalassault.cz/cs/refundace, vstupenku bude možné vrátit do 16. 5. 2021. Aktuálně usilovně pracujeme na tom, abychom přeplánovali letos potvrzené kapely na příští rok,“ dodali organizátoři s opatrným příslibem, že by se v původním termínu 12.–14. 8. 2021 mohla konat menší akce, o které ještě budou informovat.

Zrušeny jsou letos i festivaly Rock for People, Colours of Ostrava, Masters of Rock a Metronome Prague.

Reklama

Výběr článků

Načítám