Hlavní obsah

Pianoman Jamie Cullum nahrál novinku v Abbey Road

Novinky, Stanislav Dvořák

Anglický zpěvák a multiinstrumentalista Jamie Cullum vydává kolekci The Pianoman At Christmas, která vznikala ve studiích Abbey Road.

Foto: Universal Music

Jamie Cullum na obalu novinky

Článek

Na deseti původních písních se podílelo 57 britských hudebníků pod dohledem producenta Grega Wellse. Cullum by je chtěl představit živě 6. června 2021 v pražském O2 universu.

„Velká část vánoční hudby, kterou všichni milujeme, je plná věcí, které mě v písničkách opravdu přitahují. Naše uši se zdají být od prosince připravené na big bandy, obrovské orchestry, krásné změny akordů a soustředěné, nadčasové texty. Je to svět klasického psaní písní, ve kterém působím od začátku své kariéry. A tak jsem si dal za úkol zkusit napsat deset originálních vánočních písní, které využily těchto schopností a posedlostí k vytvoření něčeho necynického a dobrodružného, plného radostí a složitostí, po čem byste mohli každý rok sáhnout,” řekl Cullum.

RECENZE: I jako letuška v thrilleru je Cuocová v podstatě Penny

Film

„Měl jsem takové štěstí, že se všech koutů této desky dotklo to nejlepší na světě – od legendárního Studia 2 na Abbey Road až po inženýry, aranžéry, producenta a mixéra. Doufám, že péče, pozornost k detailům a čirá radost, kterou jsme do této desky vložili, přinese o Vánocích trochu kouzla.”

Jamie Cullum proslul propojováním světů jazzu a popu. Má za sebou dvacetiletou kariéru, která přinesla i spolupráci s takovými jmény jako Herbie Hancock, Pharrell Williams a Kendrick Lamar.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám