Hlavní obsah

Petr Bende při natáčení nového videoklipu málem umrznul

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před Silvestrem věnoval zpěvák, hudebník a skladatel Petr Bende svým fanouškům novou písničku Do nových roků. Vznikla velmi rychle. „Snesla se mi snad z nebe. Pouze jsem zapisoval, co mi běželo v hlavě,“ říká umělec, který ji pak během čtyř dnů natočil, nazpíval a zaranžoval. Nyní k ní představuje videoklip.

Petr Bende v klipu Do nových roků.Video: archiv umělce

 
Článek

Natáčení proběhlo v polovině ledna v okolí Valašského Meziříčí. Celý videoklip se nese v ryze přírodním duchu. Točilo se převážně venku, a tak zpěvák okusil lednové počasí doslova na vlastní kůži.

„Zrovna v den natáčení se počasí velmi rychle měnilo. Poprašek sněhu nám udělal překrásnou atmosféru, obarvil kopce a výhled na Beskydy byl prostě úžasný. Ovšem já málem umrznul. Zhruba čtyři hodiny jsme natáčeli venku, a pokud jsem nechtěl být na záběrech v zimní bundě, tak jsem musel vydržet v lehkém jarním kabátě a procházet se po kopcích. Klepal jsem se opravdu neskutečně, ale záběry stojí za to,“ vzpomíná Bende.

S námětem toulat se v lednu po kopcích a zachytit autentické záběry zimní krajiny přišel Mejla Basel, kterému svěřil Bende celé natáčení. A protože je píseň o hledání světla, je videoklip zakončen v hudební Restauraci Přístav, kde Bende u roztopeného krbu konečně rozmrznul.

Zpěvák Petr Bende: Online koncerty mě začaly bavit

Kultura

„Videoklip pokřtíme na živém online koncertu 31. ledna v 19 hodin na Facebooku a YouTube Petr Bende & band. Dobrovolným vstupným pomůžete nevidomým a slabozrakým. Celý výtěžek bude použit na nákup kompenzačních pomůcek, které jim pomůžou v běžném životě,“ uzavírá zpěvák.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám