Hlavní obsah

Kniha Z Bureše Babišem dostane pokračování Můj stát, moje firma

Investigativní autor Tomáš Lemešani pokračuje po knize Z Bureše Babišem v mapování české politické scény. Publikace Můj stát, moje firma už se nevěnuje historii, ale žhavé současnosti.

Foto: Martin Petko

Ilustrace z knihy Můj stát, moje firma.

Článek

„Titul odhaluje třeba skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, co může za těmito úspěchy stát,“ uvedl Lemešani.

Autor navazuje na publikaci Z Bureše Babišem, kterou vydal v roce 2017. Zatímco v první knize monitoruje podnikatelskou historii Andreje Babiše před jeho přímým vstupem do politiky, nový titul pojednává o tom, co se u nás děje teď.

„Můj stát, moje firma se věnuje otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů,“ tvrdí Lemešani.

Autor působil jako ekonomický a investigativní novinář v českých a slovenských médiích, jsou to například Euro, E15, idnes.cz, Centrum nezávislé žurnalistiky, Týždeň či Hospodárske noviny. Podporu pro vydání nové knihy hledá na Hithit.com.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám